Први пораз Српкиња! Американке прејаке!

Одбојкашице Србије проажене су у трећем мечу на олимпијском турниру од селекције САД са 3-1 у сетовима (25:17, 21:25, 25:18, 25:19). Не може се против светских првакиња: Одбојкашице изгубиле, са Кином за четвртфинале.

Остали спортови 10.08.2016 | 22:00
Први пораз Српкиња! Американке прејаке!
Изабранице Зорана Терзића су тако после максималних тријумфа над селекцијама Италије и Порторика претрпеле први пораз у Рију.

Србија је пружила достојан отпор фаворизованим Американкама, освојила је и један сет и показала да може да игра изједначено и са најјачим селекцијама.

У нашој групи, раније током дана, Кина је савладала Порторико (3:0), Холанђанке биле боље од Италијанки (3:0), па се после овог пораза Србија налази на трећем месту на табели.

Табела: САД 8, Кина 7, Србија 6, Холандија 6, Италија 0, Порторико 0.

Наша репрезентација је са две победе и даље у доброј ситуацији, а наредни меч играће у петак од 14.30х против репрезентације Кине.

Наше девојке су добре ушле у меч и после пет поена створиле предност (4:1), али су Американке убрзо одговориле и повратиле егал. У наставку сета играло се поен за поен, пре него што су ривалке наше репрезентације период добре игре крунисале серијом поена и преласком у вођство (14:10).

Покушале су изабранице Зорана Терзића да се врате, али су Американке сваки пут имале одговор, да би новом серијом рутински привеле сет крају за вођство – 17:25.

Као и у уводном делу игре, Српкиње су заиграле боље и ангажованије од старта, а иако су и овога пута Американке имале одговор, наша селекција успела је да сачува предност на својој страни, пре свега одличном игром у дефанзиви (13:9).

Србија је у наставку другог сета само применила рецепт Америке из првог, наставила је са нападима преко позиција које су доносиле пролаз, блок и дефанзива су и даље функицонисали веома добро, па је наша селекција успела да дође до поравнања – 25:21.

У трећем сету поново су американке преузеле контролу. Практично су током целог сета имале предност и на крају су стигле на сет од победе - 25:18.

Није успела Србија да избори пети сет. Играле су бробено и прилично добро, али шампионке света биле су на свом нивпу и нису дозволиле изненађење - 25:19.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар