Prvi poraz Srpkinja! Amerikanke prejake!

Odbojkašice Srbije proažene su u trećem meču na olimpijskom turniru od selekcije SAD sa 3-1 u setovima (25:17, 21:25, 25:18, 25:19). Ne može se protiv svetskih prvakinja: Odbojkašice izgubile, sa Kinom za četvrtfinale.

Ostali sportovi 10.08.2016 | 22:00
Prvi poraz Srpkinja! Amerikanke prejake!
Izabranice Zorana Terzića su tako posle maksimalnih trijumfa nad selekcijama Italije i Portorika pretrpele prvi poraz u Riju.

Srbija je pružila dostojan otpor favorizovanim Amerikankama, osvojila je i jedan set i pokazala da može da igra izjednačeno i sa najjačim selekcijama.

U našoj grupi, ranije tokom dana, Kina je savladala Portoriko (3:0), Holanđanke bile bolje od Italijanki (3:0), pa se posle ovog poraza Srbija nalazi na trećem mestu na tabeli.

Tabela: SAD 8, Kina 7, Srbija 6, Holandija 6, Italija 0, Portoriko 0.

Naša reprezentacija je sa dve pobede i dalje u dobroj situaciji, a naredni meč igraće u petak od 14.30h protiv reprezentacije Kine.

Naše devojke su dobre ušle u meč i posle pet poena stvorile prednost (4:1), ali su Amerikanke ubrzo odgovorile i povratile egal. U nastavku seta igralo se poen za poen, pre nego što su rivalke naše reprezentacije period dobre igre krunisale serijom poena i prelaskom u vođstvo (14:10).

Pokušale su izabranice Zorana Terzića da se vrate, ali su Amerikanke svaki put imale odgovor, da bi novom serijom rutinski privele set kraju za vođstvo – 17:25.

Kao i u uvodnom delu igre, Srpkinje su zaigrale bolje i angažovanije od starta, a iako su i ovoga puta Amerikanke imale odgovor, naša selekcija uspela je da sačuva prednost na svojoj strani, pre svega odličnom igrom u defanzivi (13:9).

Srbija je u nastavku drugog seta samo primenila recept Amerike iz prvog, nastavila je sa napadima preko pozicija koje su donosile prolaz, blok i defanziva su i dalje funkiconisali veoma dobro, pa je naša selekcija uspela da dođe do poravnanja – 25:21.

U trećem setu ponovo su amerikanke preuzele kontrolu. Praktično su tokom celog seta imale prednost i na kraju su stigle na set od pobede - 25:18.

Nije uspela Srbija da izbori peti set. Igrale su brobeno i prilično dobro, ali šampionke sveta bile su na svom nivpu i nisu dozvolile iznenađenje - 25:19.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar