Олимпијски сјај Копакабане

Најпознатија плажа на свету, бразилска Копакабана током Олимпијских игара добила је нови сјај.

Путовања 10.08.2016 | 10:15
Олимпијски сјај Копакабане
Стални становник града, то јест његов део последњих је сто година. Са надимком Мала морска принцеза, Копакабана привлачи Бразилце и њихове госте.

„Ја сам рођена у Сао Паулу, али сада живим на Копакабани већ 36 година и волим је“, прича једна Бразилка и истиче да су Копакабанини адути људи, пиво, поглед, плажа.Иако многи бирају Ипанему или Леблон, Копакабану зову срце града.

„Она је срце Брзила, јер на њу долази много људи, приступачна је. На неке друге плаже је теже ући. Сада је центар, јер се и одбојка на песку игра овде“, каже један становник Рија.

Олимпијски спорт од 1996. године у којем се Бразил као једним од ретких може похвалити златом, одбојка на песку удомила се на овој плажи. Отуда редови за улазак на мечеве.

„Копакабана је спектакуларна плажа. Ја сам дошао из Чилеа да гледам Олимпијске игре, кошаракаш сам и дошао сам да навијам за тим Сједињених Америчких Држава“, открива екипи РТС-а један туриста.

Фигуре од песку нису на овој плажи дугој четири километра само игра за децу, већ и посао за озбиљне уметнике. Наравно, и оне су у знаку Олимпијских игара.

Да је реч о земљи фудбала види се и поред воде. Да је реч и о земљи музике чује се на сваком кораку: од џеза, преко рокенрола и босанове, до самбе.

Највише се чује џез прилагођен самба ритму на гитари – босанова. Песма мири Копакабану са ривалом Ипанемом. Девојку из Ипанеме и данас многи траже. Девојка данас има 71 годину. И носила је пламен на дан почетка Олимпијских игара.

РТС
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар