Научно доказано шта изазива 7 врста рака

Научници из Лондона упозорили су да алкохол директно узрокује најмање седам врста карцинома, а опасан је чак и по људе који уживају у малим или умереним количинама!

Здравље 10.08.2016 | 10:14
Научно доказано шта изазива 7 врста рака
Наиме, према новом истраживању објављеном у научном часопису Аддицтион, постоји јака веза између алкохола и рака, која се не може објаснити другим факторима. Научници су закључили да постоји довољно уверљивих доказа да се дефинитивно потврди да је испијање алкохола директан узрок болести, тврди Џени Конор, једна од аутора истраживања.

"Постоје јаки докази да алкохол узрокује рак на барем седам локација у телу, а можда и на другим", истакла је Конор и додала:

"Чак и без разумевања биолошких механизама, епидемиолошки докази подржавају закључак да алкохол узрокује рак уста, грла, једњака, јетре, дебелог црева и дојке", објаснила је др Конор и открила да постоји и све више доказа да алкохол узрокује рак коже, простате и гуштераче.

До закључка је дошла након проучавања десетогодишњих података Светског фонда за истраживање рака, Међународне организације за истраживање рака и Светске здравствене организације.

"Највећи ризик повезан је са већим уносом алкохола, али озбиљан терет лежи и на онима који пију мале до умерене количине", упозорила је Конор.

Према истраживању које је спровела непрофитна организација Цанцер Ресеарцх УК, чак девет од десет људи нису упознати са везом између алкохола и рака.

"Ово истраживање је снажан подсетник да постоји јака веза између те две ствари", рекла је др Џена Вит,представница за јавност ове организације.

Курир
фото: интернет

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ј*беш политичаре

10.08.2016 10:58

Ја без пива живјети не могу.Оштећује срце јер изазива пивописку кардиомегалију,ал је спас за бубреге.Жестина је опасна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нео

11.08.2016 08:19

Која лаз! Рак као болест у друству није ни постојао све до поцетка индустрализације у 18 вијеку и укидања емпиријске медицине од стране фармацеутске мафије...! Цовјек који је добио Нобелову награду за лијецење рака са содом бикарбоном није споменут нигдје вец 50 година! Лаз, лаз, лаз...

ОДГОВОРИТЕ
Name

"Светске здравствене организације"

11.08.2016 08:21

Па они су ти троваци који су измислили рак!

ОДГОВОРИТЕ