Лука испратио петог и дочекао шестог тренера!

Репрезентативац Србије и бивши фудбалер Црвене звезде стигао је у Пиреј, првобитно као позајмљен играч а касније у целости "откупљен", 1. септембра 2014. године.

Фудбал 18.08.2016 | 10:00
Лука испратио петог и дочекао шестог тренера!
За непуне две године у црвено-белом дресу "вечитог" шампиона Грчке, поред тога што је одиграо неке важне утакмице и носио капитенску траку, дочекао је смену чак петорице тренера и данас сазнао име – шестог!

Фудбалски клуб Олимпијакос раскинуо је сарадњу са шпанским тренером Виктором Санчесом, после дебакла у квалификацијама за Лигу шампиона и елиминације од израелског Хапоела Бер Шиве (0:0 у Грчкој, 1:0 у Израелу), а нови шеф струке "брата" Црвене звезде је Португалац Пауло Бенто.

Олимпијакос је платио 600.000 евра Андерлехту за једногодишњу позајмицу Миливојевића, а онда је 1. јула 2015. године он постао званично фудбалер грчког клуба за додатних 2,3 милиона евра. Уговор са Пирејцима веже га до 2019. године, а неколико пута био је на листи жеља Фенербахчеа.

Санчес, који је својевремено био помоћни тренер атинског клуба, је на клупи Олимпијакоса 23. јуна заменио још једног португалског стручњака Маркоса Силву.

"Олимпијакос обавештава јавност да је дошло до завршетка сарадње са тренером Виктором Санчесом. Клуб му је захвалан и жели му успех у будућности", наводи се у саопштењу Олимпијакоса.

Олимпијакос је прошле сезоне освојио рекордну 43. шампионску титулу у Грчкој, пошто је имао 27 бодова више од градског ривала Панатинаикоса, а када је Миливојевић стигао из Андерлехта тренер је био Мичел, којег је потом привремено заменио Антонис Никополидис, да би брзо уступио место Витору Пареири, после чега је власник Евангелос Маринакис редом постављао и смењивао и Силву, Санчеса...

Колико ће се Бенто, тренер Спортинга из Лисабона у периоду 2005. - 2009. година, задржати на "Караискакису"? Видећемо...

Бенто ће морати да прође плеј-оф рунду квалификација за Лигу Европе у којој ће се Олимпијакос састати са португалском Аруком.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар