Luka ispratio petog i dočekao šestog trenera!

Reprezentativac Srbije i bivši fudbaler Crvene zvezde stigao je u Pirej, prvobitno kao pozajmljen igrač a kasnije u celosti "otkupljen", 1. septembra 2014. godine.

Fudbal 18.08.2016 | 10:00
Luka ispratio petog i dočekao šestog trenera!
Za nepune dve godine u crveno-belom dresu "večitog" šampiona Grčke, pored toga što je odigrao neke važne utakmice i nosio kapitensku traku, dočekao je smenu čak petorice trenera i danas saznao ime – šestog!

Fudbalski klub Olimpijakos raskinuo je saradnju sa španskim trenerom Viktorom Sančesom, posle debakla u kvalifikacijama za Ligu šampiona i eliminacije od izraelskog Hapoela Ber Šive (0:0 u Grčkoj, 1:0 u Izraelu), a novi šef struke "brata" Crvene zvezde je Portugalac Paulo Bento.

Olimpijakos je platio 600.000 evra Anderlehtu za jednogodišnju pozajmicu Milivojevića, a onda je 1. jula 2015. godine on postao zvanično fudbaler grčkog kluba za dodatnih 2,3 miliona evra. Ugovor sa Pirejcima veže ga do 2019. godine, a nekoliko puta bio je na listi želja Fenerbahčea.

Sančes, koji je svojevremeno bio pomoćni trener atinskog kluba, je na klupi Olimpijakosa 23. juna zamenio još jednog portugalskog stručnjaka Markosa Silvu.

"Olimpijakos obaveštava javnost da je došlo do završetka saradnje sa trenerom Viktorom Sančesom. Klub mu je zahvalan i želi mu uspeh u budućnosti", navodi se u saopštenju Olimpijakosa.

Olimpijakos je prošle sezone osvojio rekordnu 43. šampionsku titulu u Grčkoj, pošto je imao 27 bodova više od gradskog rivala Panatinaikosa, a kada je Milivojević stigao iz Anderlehta trener je bio Mičel, kojeg je potom privremeno zamenio Antonis Nikopolidis, da bi brzo ustupio mesto Vitoru Pareiri, posle čega je vlasnik Evangelos Marinakis redom postavljao i smenjivao i Silvu, Sančesa...

Koliko će se Bento, trener Sportinga iz Lisabona u periodu 2005. - 2009. godina, zadržati na "Karaiskakisu"? Videćemo...

Bento će morati da prođe plej-of rundu kvalifikacija za Ligu Evrope u kojoj će se Olimpijakos sastati sa portugalskom Arukom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar