Хероина, Наташа Ковачевић, на челу ЖКК Црвена звезда!

Српска кошаркашица Наташа Ковачевић објавила је да завршава каријеру и постаје председница ЖКК Црвена звезда.

Кошарка 12.08.2016 | 08:45
Хероина, Наташа Ковачевић, на челу ЖКК Црвена звезда!
ЖКК Црвена звезда добио је у уторак ново руководство, и статут клуба, на челу клуба у улози председнице, налазиће се прослављена, од уторка, бивша кошаркашица Наташа Ковачевић.

На Скупштини клуба која је одржана 9.августа у просторијама ККЖ и СД Црвена звезда у Љутице Богдана, 22-годишња Наташа Ковачевић је током свог експозеа саопштила своју дефинитивну одлуку да заврши играчку каријеру, и да се у потпуности окреће новом и огромном изазову, а то је вођење клуба за који је до данас играла.

Наташа Ковачевић је постала синоним за живот, борбу, истрајност, храброст...

Ова девојка, која је претрпела тешку несрећу и губитак дела леве ноге, успела је да се издигне изнад свега, да поново зраћи осмехом, и да се врати на терен и поново заигра!

Одушевила је не само Србију, већ и цео спортски свет.

После 26 месеци од тешке несреће, вратила се на терен и заиграла за Црвену звезду. Њен повратак на терен изазвао је велики публицитет и многе је оставила у позитивном шоку.

Мање од годину дана касније, Наташа, која је у каријери играла и за Партизан, Вождовац и мађарски Ђер, решила је да отвори нову страницу у животу - постаће функционер Звезде и то на највишој позицији.

Обећала је напоран рад, јер каже, срећа се у спорту мора заслужити.

"Сувишно је говорити колика је част за двадесетдвогодишњу девојку попут мене да буде на најодговорнијој функцији у клубу који међу многобројним трофејима има и титулу шампиона Европе. Зато на овом месту, пред вама, не могу а да не признам да имам малу трему. То није последица страха, већ осећај велике одговорности коју ћу од данас носити. Али, свако ко ме бар мало познаје зна да ме то неће спутати већ ће ме само терати да радим још више и борим се још јаче", рекла је она пред делегатима Скупштина ЖКК Црвена звезда.

Њена жеља је да помогне не само том клубу, већ целој женској кошарци у Србији и поручује да је спремна да учи, да питам, упија савете.

"Мотива ми неће недостајати јер мислим да је излишно да говорим шта за мене представља кошарка. Управо је моја жеља да се после тешке несреће поново вратим под обруче утицала да се опоравим много брже него што се очекивало, а та силна љубав према кошарци ми је у неким тешким тренуцима давала снагу да пребродим неке на први поглед несавладиве препреке и вратим се на терен. Више нећу бити на паркету, али мислим да ћу у овој новој улози још чвршће бити везана за спорт који ми је дао толико тога. И то ме јако радује. Јер, ово ће бити прва прилика да део тога ја вратим кошарци. Кошарци у Србији", рекла је јединствена Наташа Ковачевић.

Њена порука је била и ова:

"Пред нама је велики посао и знам да неће бити нимало лако, али желим све да вас уверим да се нећу предавати и да нећу одустајати само зато што је нешто тешко. То једноставно није у мом карактеру и надам се да ће нам такав мој приступ проблемима омогућити да заједно идемо напред".

Њен први циљ биће, каже, да врати титулу Црвеној звезди после 12 година.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

12.08.2016 08:06

Лепа и храбра девојка! Позитиван пример у сваком погледу!

ОДГОВОРИТЕ