Heroina, Nataša Kovačević, na čelu ŽKK Crvena zvezda!

Srpska košarkašica Nataša Kovačević objavila je da završava karijeru i postaje predsednica ŽKK Crvena zvezda.

Košarka 12.08.2016 | 08:45
Heroina, Nataša Kovačević, na čelu ŽKK Crvena zvezda!
ŽKK Crvena zvezda dobio je u utorak novo rukovodstvo, i statut kluba, na čelu kluba u ulozi predsednice, nalaziće se proslavljena, od utorka, bivša košarkašica Nataša Kovačević.

Na Skupštini kluba koja je održana 9.avgusta u prostorijama KKŽ i SD Crvena zvezda u Ljutice Bogdana, 22-godišnja Nataša Kovačević je tokom svog ekspozea saopštila svoju definitivnu odluku da završi igračku karijeru, i da se u potpunosti okreće novom i ogromnom izazovu, a to je vođenje kluba za koji je do danas igrala.

Nataša Kovačević je postala sinonim za život, borbu, istrajnost, hrabrost...

Ova devojka, koja je pretrpela tešku nesreću i gubitak dela leve noge, uspela je da se izdigne iznad svega, da ponovo zraći osmehom, i da se vrati na teren i ponovo zaigra!

Oduševila je ne samo Srbiju, već i ceo sportski svet.

Posle 26 meseci od teške nesreće, vratila se na teren i zaigrala za Crvenu zvezdu. Njen povratak na teren izazvao je veliki publicitet i mnoge je ostavila u pozitivnom šoku.

Manje od godinu dana kasnije, Nataša, koja je u karijeri igrala i za Partizan, Voždovac i mađarski Đer, rešila je da otvori novu stranicu u životu - postaće funkcioner Zvezde i to na najvišoj poziciji.

Obećala je naporan rad, jer kaže, sreća se u sportu mora zaslužiti.

"Suvišno je govoriti kolika je čast za dvadesetdvogodišnju devojku poput mene da bude na najodgovornijoj funkciji u klubu koji među mnogobrojnim trofejima ima i titulu šampiona Evrope. Zato na ovom mestu, pred vama, ne mogu a da ne priznam da imam malu tremu. To nije posledica straha, već osećaj velike odgovornosti koju ću od danas nositi. Ali, svako ko me bar malo poznaje zna da me to neće sputati već će me samo terati da radim još više i borim se još jače", rekla je ona pred delegatima Skupština ŽKK Crvena zvezda.

Njena želja je da pomogne ne samo tom klubu, već celoj ženskoj košarci u Srbiji i poručuje da je spremna da uči, da pitam, upija savete.

"Motiva mi neće nedostajati jer mislim da je izlišno da govorim šta za mene predstavlja košarka. Upravo je moja želja da se posle teške nesreće ponovo vratim pod obruče uticala da se oporavim mnogo brže nego što se očekivalo, a ta silna ljubav prema košarci mi je u nekim teškim trenucima davala snagu da prebrodim neke na prvi pogled nesavladive prepreke i vratim se na teren. Više neću biti na parketu, ali mislim da ću u ovoj novoj ulozi još čvršće biti vezana za sport koji mi je dao toliko toga. I to me jako raduje. Jer, ovo će biti prva prilika da deo toga ja vratim košarci. Košarci u Srbiji", rekla je jedinstvena Nataša Kovačević.

Njena poruka je bila i ova:

"Pred nama je veliki posao i znam da neće biti nimalo lako, ali želim sve da vas uverim da se neću predavati i da neću odustajati samo zato što je nešto teško. To jednostavno nije u mom karakteru i nadam se da će nam takav moj pristup problemima omogućiti da zajedno idemo napred".

Njen prvi cilj biće, kaže, da vrati titulu Crvenoj zvezdi posle 12 godina.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragan

12.08.2016 08:06

Lepa i hrabra devojka! Pozitivan primer u svakom pogledu!

ODGOVORITE