Постављамо љествицу, Србија мора напријед

"Основни задак нове Владе Србије је побољшање живота у свим сферама и бољи животни стандард грађана. Циљ је затварање свих преговарачких поглавља са Европском унијом до краја мандата нове владе - 2020. године", поручио је мандатар нове Владе Србије Александар Вучић у Скупштини, истичући да Србија данас поставља лествицу колико може да постигне.

Србија 09.08.2016 | 15:20
Постављамо љествицу, Србија мора напријед
"Пут ка чланству ка ЕУ биће пун политичких изазова, али ми их нећемо мерити према томе ко их поставља, већ према томе шта они значе за наше грађане. Нећемо мерити ни по броју отворених поглавља, већ по броју отворених радних места", поручио је мандатар у свом експозеу који је почео да образлаже пред народним посланицима.

Он је рекао да ће одамх по формирању владе бити припремљен Национални програм за усвајање тековина ЕУ, чиме ће почети усклађивање нашег законодавства са ЕУ, а крај тог посла се, како је мавео, очекује 2018,2019. године.

Вучић је истакао да Србија у регион и Европи извози 85 одсто свог извоза, али да ће Србија једнако сарађивати и са Русијом.

У том контексту, он је поручио: "Покушајте да једном исплатите пензије и плате у јавном сектору уколико се руководимо само политичким емоцијама... Плашим се да би тиме отишли у пропаст".

Циљ је да живимо боље

Вучић је рекао да је циљ да грађани ове земље живе боље.

Како је рекао, народу је доста бајки, "потребан нам је рад и велики напор, јер ништа нам неће пасти са неба".

Како је рекао, "покренули смо Србију, имамо резултат којим можемо да се поносимо".

"Нови мандат смо добили да Србија више никада не иде назад, већ само напред", поручио је Вучић, додајући да не жели да Србија икада више стане.

Како је рекао, данас Србије није иста у односу на пре две године.

"Ни ја нисам исти", додао је.

Он је подсетио да је земља тада била у рецесији, да није било стабилности у земљи, да је незапосленост била велика...

"Погледајте друге земље у региону. Када упоредите судбину других народа у окружењу и нас, видите да се код нас много безбедније живи", поручио је Вучић.

Он је рекао и да је Србија постала центар за привлачење инвеститора и додао да је наша земља без икаквих приватизација имала милијарду и 850 милиона евра инвестиција, а БиХ рецимо само 400 милиона евра.

Повећање плата у јавном сектору

Вучић је најавио и да се у јавном сектору могу очекивати повећања плата.

"Знам да су против мене многе силе - што из владе, што из земље и иностранства. Знам да су ме многи грађани псовали због фискалне консолидације... Понекада сам био строг, вероватно и арогантан, знам да је деловало као да многе одговорности преузимам на себе и да су ме зато многи звали диктатором, аутократом. Али имам осећај да све више људи дели наше становиште о потребним променама и да се подшка реформама шири. Намера ми да је и наредне четири године будем отворенији за критике, али и да будем љубазнији, али нећу никада узмицати и устукнути, борићу се за сваког члана ове земље", рекао је Вучић.

За ратне злочине сви морају да одговарају

Говорећи о ратним злочинима, мандатар је поручио да сви злочинци морају да одговарају.

"Оне Србе који су чинили злочине ми ћемо да гонимо, и тражимо да злочинци без обзира на националност једнако одговарају. Не тражимо да српске очи вреде више, већ да очи свих жрвтава вреде исто - и хрватских и албанских и свих других", поручио је Вучић.

Вучић је рекао да ће Србија да ради на успостављању мира, стабилности и дијалога, као и да жели да се заједно сећа свих жртава, на шта је позвао и регион.

Извор: Блиц
Фото: АП

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

зумба

09.08.2016 13:35

Цуј ти то,против њега су многе силе,и то домаце и иностране.Право отпоран цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

09.08.2016 13:57

Популист,демагог......обећава брда и долине без покрића.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дода јуниор

09.08.2016 14:00

Исти наш Баја

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФЦУК ЕУ!

09.08.2016 14:04

Хоцемо референдум! Немас народ иза себе, Вуцицу! Водис нас у пропаст! Мада, мозда је то теби и циљ, пропаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пекмезан

09.08.2016 16:08

До сад се пекмезан о сваку љествицу саплео. Мозда це сад успјети...

ОДГОВОРИТЕ