Пољуљано самопоуздање: Квјат напушта Формулу 1?!

„Не кривим Ред Бул нити било кога. Напротив, све што се дешавало учинило ме је јачом личношћу, па не тражим никаква оправдања“, рекао је Данил Квјат који ће вероватно напустити такмичење у најбржем циркусу.

Остали спортови 23.08.2016 | 15:45
Пољуљано самопоуздање: Квјат напушта Формулу 1?!
Да ли је увек управу онај ко суди о нечијим компетенцијама у спорту? Свакако да све процене углавном падају у воду уколико изостану зацртани резултати. У том тренутку спортске арбитраже квалитета постају субјективне, проценитељи сурови, а морална штета коју потенциално добар спортиста може имати непроценива. Тако некакао је пољуљано самопоуздање младог руског возача Торо Роса, Данил Квјата. Он је вођен свим тешким моментима у овој турбулентној сезони признао да можда неће остати у Ф1 шампионату. Кумује ли томе и неразумевање људи из Ред Була?

Свакако да психолошке последице настају након неприхватања или у овом случају одбацивања средине. Како било, руски возач није желео да окриви челнике Ред Була, који су га послали корак назад прекомандом у Торо Росо. Приликом те рокаде возача Макс Верстапен је аванзовао у први тим, па су његови успеси већ на првим вожњама у новој средини веома брзо бацили вео заборава на Квјата и његове муке.

„Не могу да кривим Ред Бул, не могу да кривим било кога. Напротив, све ово што се дешавало, начинило ме је јачом личношћу и бољим возачем. Најлакше је тражити свуда нека оправдања. Само треба да пратите своје инстинкте и да дајете све од себе", рекао је Квјат који ће бар према до сада доступним информацијама на крају ове сезоне напустити најбржи караван.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар