Poljuljano samopouzdanje: Kvjat napušta Formulu 1?!

„Ne krivim Red Bul niti bilo koga. Naprotiv, sve što se dešavalo učinilo me je jačom ličnošću, pa ne tražim nikakva opravdanja“, rekao je Danil Kvjat koji će verovatno napustiti takmičenje u najbržem cirkusu.

Ostali sportovi 23.08.2016 | 15:45
Poljuljano samopouzdanje: Kvjat napušta Formulu 1?!
Da li je uvek upravu onaj ko sudi o nečijim kompetencijama u sportu? Svakako da sve procene uglavnom padaju u vodu ukoliko izostanu zacrtani rezultati. U tom trenutku sportske arbitraže kvaliteta postaju subjektivne, procenitelji surovi, a moralna šteta koju potencialno dobar sportista može imati neproceniva. Tako nekakao je poljuljano samopouzdanje mladog ruskog vozača Toro Rosa, Danil Kvjata. On je vođen svim teškim momentima u ovoj turbulentnoj sezoni priznao da možda neće ostati u F1 šampionatu. Kumuje li tome i nerazumevanje ljudi iz Red Bula?

Svakako da psihološke posledice nastaju nakon neprihvatanja ili u ovom slučaju odbacivanja sredine. Kako bilo, ruski vozač nije želeo da okrivi čelnike Red Bula, koji su ga poslali korak nazad prekomandom u Toro Roso. Prilikom te rokade vozača Maks Verstapen je avanzovao u prvi tim, pa su njegovi uspesi već na prvim vožnjama u novoj sredini veoma brzo bacili veo zaborava na Kvjata i njegove muke.

„Ne mogu da krivim Red Bul, ne mogu da krivim bilo koga. Naprotiv, sve ovo što se dešavalo, načinilo me je jačom ličnošću i boljim vozačem. Najlakše je tražiti svuda neka opravdanja. Samo treba da pratite svoje instinkte i da dajete sve od sebe", rekao je Kvjat koji će bar prema do sada dostupnim informacijama na kraju ove sezone napustiti najbrži karavan.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar