Златибор сабира штету послије невремена

Јако невреме праћено обилном кишом, које је у недељу ујутру погодило Златибор, и због кога се излио Семегњевски поток, проузроковало је оштећења на неколико објеката, али и путној инфраструктури.

Србија 08.08.2016 | 17:18
Златибор сабира штету послије невремена
Вода је однела и неколико аутомобила. Набујали поток налази се неколико километара од центра туристичког насеља на Златибору.

За само два сата на Златибору су пала 42 литра кише по квадратном метру. Поплавни талас који је нагло наишао, најпре је однео терасу једног купалишта, а затим стотинак метара низводно излио се у ресторан који се такође налази уз сам поток. 

"Све је било мирно до 09:30 сати, гости су били на доручку и ођедном је почело да хучи и да иде водени талас висине метар, који је нанео грање и направио брану", испричао је власник "Златиборских језера" Љубиша Јузбашић.

Висок ниво воде за тили час опколио је апартманску кућу "Златиборских језера" из које су ватрогасци из Чајетине евакуисали једну жену и дете који су у то време спавали. Претходно, пре него што је поплава опколила зграду, безбедно је евакуисана једна трудница. 

"Што се тиче општине, ми ћемо помоћи на основу причињене штете, сигурно не у пуном износу, али свима онима који су претрпели штету на домаћинствима и објектима", рекао је председник Скупштине општине Чајетина Милоје Рајовић.

(Агенције/Информер.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар