Zlatibor sabira štetu poslije nevremena

Jako nevreme praćeno obilnom kišom, koje je u nedelju ujutru pogodilo Zlatibor, i zbog koga se izlio Semegnjevski potok, prouzrokovalo je oštećenja na nekoliko objekata, ali i putnoj infrastrukturi.

Srbija 08.08.2016 | 17:18
Zlatibor sabira štetu poslije nevremena
Voda je odnela i nekoliko automobila. Nabujali potok nalazi se nekoliko kilometara od centra turističkog naselja na Zlatiboru.

Za samo dva sata na Zlatiboru su pala 42 litra kiše po kvadratnom metru. Poplavni talas koji je naglo naišao, najpre je odneo terasu jednog kupališta, a zatim stotinak metara nizvodno izlio se u restoran koji se takođe nalazi uz sam potok. 

"Sve je bilo mirno do 09:30 sati, gosti su bili na doručku i ođednom je počelo da huči i da ide vodeni talas visine metar, koji je naneo granje i napravio branu", ispričao je vlasnik "Zlatiborskih jezera" LJubiša Juzbašić.

Visok nivo vode za tili čas opkolio je apartmansku kuću "Zlatiborskih jezera" iz koje su vatrogasci iz Čajetine evakuisali jednu ženu i dete koji su u to vreme spavali. Prethodno, pre nego što je poplava opkolila zgradu, bezbedno je evakuisana jedna trudnica. 

"Što se tiče opštine, mi ćemo pomoći na osnovu pričinjene štete, sigurno ne u punom iznosu, ali svima onima koji su pretrpeli štetu na domaćinstvima i objektima", rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina Miloje Rajović.

(Agencije/Informer.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar