На улици: На пензију чекамо и 20 мјесеци

Босна и Херцеговина 08.08.2016 | 15:40
На улици: На пензију чекамо и 20 мјесеци
Група од двадесетак бивших радника предузећа Жељезара д.о.о. протестовала је јутрос испред улаза у управу овог предузећа које је у власништву Владе ФБиХ.

Реч је о радницима који су стекли услове за пензионисање, али због тога што им предузеће није уплаћивало доприносе, немају право да уживају материјалну накнаду.

"Доприноси нам нису плаћени од 2002. године. У управи предузећа проблем пребацују на Владу ФБиХ и кажу нам да идемо у Сарајево да тражимо своја права. На пензију чекамо неко 16, а неко 20 месеци", каже Мидхет Делић, бивши радник Жељезаре Зеница, предузећа које није ушло у састав приватизованог предузећа АрцелорМитал Зеница.

За увезивање стажа, за групу од 64 радника која имају по 40 година стажа, потребно је око 1,5 милиона КМ.

"Данас нам је први пут управа предузећа послала и полицију да нас, наводно спречи да правимо проблеме. Идућег понедељка ћемо ући у просторије управе одакле нећемо изаћи док се наш проблем не реши", поручио је Делић.

Као могуће решење управа предузећа раније је понудила продају бензинске пумпе у власништву Жељезаре Зеница, односно Владе ФБиХ, а која се налази у кругу компаније АрxцелорМитал Зеница.

(Аваз.ба)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

камелеон

08.08.2016 13:51

Види и ви у тзв ФБиХ имате неких проблема. Чуди ме у тако организованој ''држави''.

ОДГОВОРИТЕ