Здање ће да блиста

Мајстори увелико уређују фасаду на здању Дома здравља "Др Миленко Марин" у Лозници, а истовремено се спремају за замену столарије, која је постављена пре скоро пола века.

Србија 08.08.2016 | 15:20
Здање ће да блиста
Ово је, према речима др Бранке Красавац, директорке Дома здравља "Др Миленко Марин", практично увод у остале радове, као што је асфалтирање круга установе, кречење свих просторија, пре свега ординација и чекаоница, сређивање сале за конгресе и семинаре, постављање клима. Управо је завршено велико сређивање амбуланте у Бањи Ковиљачи, а пред мајсторима је да комплетно преуреде и оне у легендарном Текеришу и Драгинцу.

Реч је о најобимнијим радовима који су изведени у установи после њеног оснивања. А жеља менаџмента на челу са др Красавац је да услови буду подједнако добри за пацијенте из града и оне у селима, у тамошњим амбулантама. "Набавили смо апарате за гинеколошке прегледе, чиме је дијагнистика у Диспанзеру за жене, са оним што смо већ предузели, по највишим европским стандардима", каже др Красавац, истичући значајну помоћ лолалне самоуправе као оснивача и донације Европске уније. "Осим садашња 72 лекара, примићемо на одређено време још четири, што ће допринети ефикаснијем раду са нашим пацијентима, али то је и шанса за те младе, образоване људе да покажу колико су и како спремни и везани за професију."

Дом здравља се пре неколико година одвојио од Опште болнице, чији је оснивач држава. У сваком тренутку руководство Дома здравља помаже колеге из Опште болнице, од уступања санитета до стерилизације, пошто је опрема стара више од пола века.

БН телевизија (В. М.)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

рс

08.08.2016 13:52

Нека засија наса Србија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баки

21.08.2016 09:12

Не говоре ниста о изводјацима радова, колико це та инвестиција да коста пореске обвезнике..... наставља се и даље стара политика тоталне нетранспарентности јавних радова., сто знаци да се послови наместају онима који це да добар део пара гурну у дзепове врхуски на власти која је у оваквим стварима огрезла до лаката. Али верујемо да се близи велики претрес и њима и њиховом преко ноци криминално стеценом капиталу. Вуцицу ради несто.

ОДГОВОРИТЕ