Zdanje će da blista

Majstori uveliko uređuju fasadu na zdanju Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" u Loznici, a istovremeno se spremaju za zamenu stolarije, koja je postavljena pre skoro pola veka.

Srbija 08.08.2016 | 15:20
Zdanje će da blista
Ovo je, prema rečima dr Branke Krasavac, direktorke Doma zdravlja "Dr Milenko Marin", praktično uvod u ostale radove, kao što je asfaltiranje kruga ustanove, krečenje svih prostorija, pre svega ordinacija i čekaonica, sređivanje sale za kongrese i seminare, postavljanje klima. Upravo je završeno veliko sređivanje ambulante u Banji Koviljači, a pred majstorima je da kompletno preurede i one u legendarnom Tekerišu i Dragincu.

Reč je o najobimnijim radovima koji su izvedeni u ustanovi posle njenog osnivanja. A želja menadžmenta na čelu sa dr Krasavac je da uslovi budu podjednako dobri za pacijente iz grada i one u selima, u tamošnjim ambulantama. "Nabavili smo aparate za ginekološke preglede, čime je dijagnistika u Dispanzeru za žene, sa onim što smo već preduzeli, po najvišim evropskim standardima", kaže dr Krasavac, ističući značajnu pomoć lolalne samouprave kao osnivača i donacije Evropske unije. "Osim sadašnja 72 lekara, primićemo na određeno vreme još četiri, što će doprineti efikasnijem radu sa našim pacijentima, ali to je i šansa za te mlade, obrazovane ljude da pokažu koliko su i kako spremni i vezani za profesiju."

Dom zdravlja se pre nekoliko godina odvojio od Opšte bolnice, čiji je osnivač država. U svakom trenutku rukovodstvo Doma zdravlja pomaže kolege iz Opšte bolnice, od ustupanja saniteta do sterilizacije, pošto je oprema stara više od pola veka.

BN televizija (V. M.)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

rs

08.08.2016 13:52

Neka zasija nasa Srbija.

ODGOVORITE
Name

Baki

21.08.2016 09:12

Ne govore nista o izvodjacima radova, koliko ce ta investicija da kosta poreske obveznike..... nastavlja se i dalje stara politika totalne netransparentnosti javnih radova., sto znaci da se poslovi namestaju onima koji ce da dobar deo para gurnu u dzepove vrhuski na vlasti koja je u ovakvim stvarima ogrezla do lakata. Ali verujemo da se blizi veliki pretres i njima i njihovom preko noci kriminalno stecenom kapitalu. Vucicu radi nesto.

ODGOVORITE