Видео: Мислили сте да имате бесмислен посао?! Пазите ово...

Срећа је и привилегија када радите оно што волите и осећате да сте корисни. Али, шта рећи за ове момке? Уосталом, погледајте његов израз лица...

Остали спортови 16.08.2016 | 14:45
Видео: Мислили сте да имате бесмислен посао?! Пазите ово...
Права је срећа бавити се послом који волите, а ако на све то можете и да приметите позитивне резултате свог рада – можете се сматрати благо привилегованим.

Јер, није мали број људи који сматра да се бави прилично бескорисним занимањем.

Тешко је одредити ко има најбесмисленије занимање на свету, али улога овог (и не само овог момка) сигурно би ушла у ужи избор.

На слици, иза пливача који је завршио трку на Олимпијским играма, можете видети момка чији је посао да спасава најбоље пливаче данашњице уколико им се нешто догоди у базену!

И, то није стандард, када су велика такмичења у питању, већ само последица строгог бразилског закона, који обавезује да најмање четири спасиоца морају да буду око базена, у пуној опреми, на било ком јавном окупљању, па макар у базен требало да скочи освајач 19 златних олимпијских медаља, Мајкл Фелпс.

Колико је овај момак концентрисан на испуњавање своје професионалне обавезе, ова слика најбоље сведочи, али – то се мора рећи – било је ситуација када је деловало да ће такмичарима помоћ бити потребна. И то на Олимпијским играма у Сиднеју, да!

Многи се сећају, али не сви, да је пре 16 година, у Аустралији, Ерику "Јегуљи" Мусамбанију, умало била потребна помоћ у квалификацијама на 100 метара слободним стилом.

Неким чудом, овај симпатични такмичар из Екваторијалне Гвинеје изборио је олимпијску норму, а у квалификацијама морао је да плива сам.

И... Једва је препливао две дужине базена.

Присетимо се те антологијске трке.



И за крај, још нешто. Немојте их жалити, јер ће спасиоци зарадити око 360 долара за гледање олимпијских трка са најбољих позиција крај базена.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар