Video: Mislili ste da imate besmislen posao?! Pazite ovo...

Sreća je i privilegija kada radite ono što volite i osećate da ste korisni. Ali, šta reći za ove momke? Uostalom, pogledajte njegov izraz lica...

Ostali sportovi 16.08.2016 | 14:45
Video: Mislili ste da imate besmislen posao?! Pazite ovo...
Prava je sreća baviti se poslom koji volite, a ako na sve to možete i da primetite pozitivne rezultate svog rada – možete se smatrati blago privilegovanim.

Jer, nije mali broj ljudi koji smatra da se bavi prilično beskorisnim zanimanjem.

Teško je odrediti ko ima najbesmislenije zanimanje na svetu, ali uloga ovog (i ne samo ovog momka) sigurno bi ušla u uži izbor.

Na slici, iza plivača koji je završio trku na Olimpijskim igrama, možete videti momka čiji je posao da spasava najbolje plivače današnjice ukoliko im se nešto dogodi u bazenu!

I, to nije standard, kada su velika takmičenja u pitanju, već samo posledica strogog brazilskog zakona, koji obavezuje da najmanje četiri spasioca moraju da budu oko bazena, u punoj opremi, na bilo kom javnom okupljanju, pa makar u bazen trebalo da skoči osvajač 19 zlatnih olimpijskih medalja, Majkl Felps.

Koliko je ovaj momak koncentrisan na ispunjavanje svoje profesionalne obaveze, ova slika najbolje svedoči, ali – to se mora reći – bilo je situacija kada je delovalo da će takmičarima pomoć biti potrebna. I to na Olimpijskim igrama u Sidneju, da!

Mnogi se sećaju, ali ne svi, da je pre 16 godina, u Australiji, Eriku "Jegulji" Musambaniju, umalo bila potrebna pomoć u kvalifikacijama na 100 metara slobodnim stilom.

Nekim čudom, ovaj simpatični takmičar iz Ekvatorijalne Gvineje izborio je olimpijsku normu, a u kvalifikacijama morao je da pliva sam.

I... Jedva je preplivao dve dužine bazena.

Prisetimo se te antologijske trke.



I za kraj, još nešto. Nemojte ih žaliti, jer će spasioci zaraditi oko 360 dolara za gledanje olimpijskih trka sa najboljih pozicija kraj bazena.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar