Рио - Троицки: Косово је измишљена земља!

Тенисер Србије Виктор Троицки рекао је да разуме став који је пренео министар Вања Удовичић о силаску са подијума у случају успеха спортиста са Косова у Рију.

Тенис 08.08.2016 | 01:28
Рио - Троицки: Косово је измишљена земља!
Удовичић је рекао да је препорука владе да српски спортисти напусте постоље ако се на њему нађу са неким учесником са КиМ.

"Ми не признајемо државу Косово, то је сигурно. Ја мислим да је то измишљена држава. Територија Косова је одувек део Србије, тако да разумем шта (министар) говори", рекао је Троицки након пораза од Ендија Марија у 1. колу сингла.

Како преноси Ју-ес-еј тудеј, Троицки је новинарима у Рију рекао да "не жели да дубље улази у ту тему".

"Мислим да би требало да то дубље проучите. Прво морате да разумете шта се догодило у претходних хиљаду година, како бисте дошли до правог одговора. Очигледно је да се ми не слажемо да је Косово држава и разумем зашто је министар то рекао", навео је Троицки.

Прву медаљу за спортисте који се такмиче под косовском заставом, и то златну, освојила јеМајљинда Кељменди у џудоу.

Косовска експедиција броји осам чланова и скоро да не постоје шансе да се они сусретну са неким из тима Србије на додели медаља.

Министар у техничком мандату Вања Удовичић изјавио је у суботу да је препорука владе и свих савеза да српски спортисти напусте победничко постоље ако се на њему нађу са неким учесником са Косова.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мрсиц

08.08.2016 07:07

Браво Мајланда Келменди.Злато........!

ОДГОВОРИТЕ