Ф1: Алонсо ''брка лончиће''!

Могао бих поново до титуле с Меклареном или Мерцедесом! „У смислу вожње и конкурентности, могу рећи да ако желим трећу титулу, онда морам да возим за Мекларен или Мерцедес. Зато је некадашње напуштање Ферарија било добар потез“, прича причу Фернандо Алонсо.

Остали спортови 19.08.2016 | 20:45
Ф1: Алонсо ''брка лончиће''!
Возач Мекларена, некадашњи члан екипе Ферарија, и двоструки светски шампион Фернандо Алонсо изјавио је како је приликом трансфера из Маранела био потпуно свестан да до будуће титуле може доћи једино уз Мерцедес или Мекларен. Добро, сасвим су јасни разлози због којих Шпанац спомиње Мерцедес АМГ Петронас, али због чега се фокусира и на садашњи Мекларен који је тренутно ван калибра за освајање шампионата?

„Био сам у праву јер сам осећао да је то исправна одлука, и да баш тада треба да напустим Ферари. Имао сам још две године уговора, али сам отишао. Без обзира на резултате које су постигли у 2015. и 2016., или оне који ће доћи у будућности ја имам тај фантастичан осећај кад помислим на моје време проведено тамо, па сам хтео сам да завршим са таквим утисцима мој боравак у Италији“, прича Алонсо и додаје како ће увек осећати пијетете према тиму из Маранела, али како га је пут одвео у средину у којој ће његова вожња доћи до изражаја.

Алонсо у својој причи као да повлачи знак једнакости између тима Мекларена, и Мерцедес АМГ Петронаса, што је чудно и готово изненађујуће будући да су тренутни домети британске и немачке екипе потпуно неупоредиви.

"Сваке године је више стреса, јер не побеђујете, а чини вам се да је то ваша кривица. Међутим, са Фераријем не желим никакве проблеме. Увек ћу тај тим носити у свом срцу. У смислу вожње и конкурентности, могу рећи да ако желим трећу титулу, онда морам возити за Мекларен или Мерцедес. То је моје мишљење и такав осјећај имам“, рекао је Алонсо.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар