F1: Alonso ''brka lončiće''!

Mogao bih ponovo do titule s Meklarenom ili Mercedesom! „U smislu vožnje i konkurentnosti, mogu reći da ako želim treću titulu, onda moram da vozim za Meklaren ili Mercedes. Zato je nekadašnje napuštanje Ferarija bilo dobar potez“, priča priču Fernando Alonso.

Ostali sportovi 19.08.2016 | 20:45
F1: Alonso ''brka lončiće''!
Vozač Meklarena, nekadašnji član ekipe Ferarija, i dvostruki svetski šampion Fernando Alonso izjavio je kako je prilikom transfera iz Maranela bio potpuno svestan da do buduće titule može doći jedino uz Mercedes ili Meklaren. Dobro, sasvim su jasni razlozi zbog kojih Španac spominje Mercedes AMG Petronas, ali zbog čega se fokusira i na sadašnji Meklaren koji je trenutno van kalibra za osvajanje šampionata?

„Bio sam u pravu jer sam osećao da je to ispravna odluka, i da baš tada treba da napustim Ferari. Imao sam još dve godine ugovora, ali sam otišao. Bez obzira na rezultate koje su postigli u 2015. i 2016., ili one koji će doći u budućnosti ja imam taj fantastičan osećaj kad pomislim na moje vreme provedeno tamo, pa sam hteo sam da završim sa takvim utiscima moj boravak u Italiji“, priča Alonso i dodaje kako će uvek osećati pijetete prema timu iz Maranela, ali kako ga je put odveo u sredinu u kojoj će njegova vožnja doći do izražaja.

Alonso u svojoj priči kao da povlači znak jednakosti između tima Meklarena, i Mercedes AMG Petronasa, što je čudno i gotovo iznenađujuće budući da su trenutni dometi britanske i nemačke ekipe potpuno neuporedivi.

"Svake godine je više stresa, jer ne pobeđujete, a čini vam se da je to vaša krivica. Međutim, sa Ferarijem ne želim nikakve probleme. Uvek ću taj tim nositi u svom srcu. U smislu vožnje i konkurentnosti, mogu reći da ako želim treću titulu, onda moram voziti za Meklaren ili Mercedes. To je moje mišljenje i takav osjećaj imam“, rekao je Alonso.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar