Мото ГП - Криза шампионског идентитета: Лоренцо се већ осјећа као губитник!

„Можда је ствар у мојој вожњи, можда је мој стил непримерен гумама на које се нисам адаптирао“, каже Хорхе Лоренцо.

Остали спортови 14.08.2016 | 08:45
Мото ГП - Криза шампионског идентитета: Лоренцо се већ осјећа као губитник!
Пољуљано самопоуздање, велики број падова на Саксенрингу и мањак брзине, све су то муке које опседају актуелног шампиона краљевске класе, Хорхеа Лоренца. Слабо, или никако се није снашао на Великој награди Немачке, падао је чак три пута на квалификацијама, да би се на трци понашао потпуно несигурно. Све то је пољуљало његово самопоуздање, па Шпанац сада све мање верује у одбрану титуле.

„На почетку сезоне сам помислио како ћу више самопоуздања имати са Мишленовим пнеуматицима. Мислио сам да ћу бити бржи него на Бриџстону, али све се некако окренуло у супротном правцу. Посебно је тешко у кишним условима, али и по хладном времену“, кажеЛоренцо готово тужно, као да је већ дигао руке од титуле коју је прошле године стекао под готово контроверзним околностима.

„Можда је ствар у мојој вожњи, можда је мој стил непримерен гумама, јер још тражим пут ка адаптацији. Предњи точак ми је проблематичан на убрзањима, а то је врло озбиљан проблем кога изгледа само моја потпуна промена стила вожње може да реши“, каже Лоренцо, који се наредне сезоне коначно сели из Мувистар Јамахе у Дукати где Кејси Стонер већ спрема мотоцикл за великог шампиона.

Ако је судити по ономе што Лоренцо говори уочи наставка сезоне делује да је Шпанац већ дигао руке од одбране титуле. Несигурност на последње две трке је пресудно утицала на његове ставове, па све буквално зависи од тога како ће се Шпанац показати у Аустрији. Да ситуација буде још драматичнија по Лоренца, Валентино Роси је недавно изразио забринутост када је рекао како стаза у Аустрији никако не одговара Јамахи, односно да су брзи правци нешто са чим се боље држе други тимови. Докторовом суду се треба повиновати, па се по њему да и закључити да проблеми за Лоренца и славом овенчаног колегу тек наилазе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар