Moto GP - Kriza šampionskog identiteta: Lorenco se već osjeća kao gubitnik!

„Možda je stvar u mojoj vožnji, možda je moj stil neprimeren gumama na koje se nisam adaptirao“, kaže Horhe Lorenco.

Ostali sportovi 14.08.2016 | 08:45
Moto GP - Kriza šampionskog identiteta: Lorenco se već osjeća kao gubitnik!
Poljuljano samopouzdanje, veliki broj padova na Saksenringu i manjak brzine, sve su to muke koje opsedaju aktuelnog šampiona kraljevske klase, Horhea Lorenca. Slabo, ili nikako se nije snašao na Velikoj nagradi Nemačke, padao je čak tri puta na kvalifikacijama, da bi se na trci ponašao potpuno nesigurno. Sve to je poljuljalo njegovo samopouzdanje, pa Španac sada sve manje veruje u odbranu titule.

„Na početku sezone sam pomislio kako ću više samopouzdanja imati sa Mišlenovim pneumaticima. Mislio sam da ću biti brži nego na Bridžstonu, ali sve se nekako okrenulo u suprotnom pravcu. Posebno je teško u kišnim uslovima, ali i po hladnom vremenu“, kažeLorenco gotovo tužno, kao da je već digao ruke od titule koju je prošle godine stekao pod gotovo kontroverznim okolnostima.

„Možda je stvar u mojoj vožnji, možda je moj stil neprimeren gumama, jer još tražim put ka adaptaciji. Prednji točak mi je problematičan na ubrzanjima, a to je vrlo ozbiljan problem koga izgleda samo moja potpuna promena stila vožnje može da reši“, kaže Lorenco, koji se naredne sezone konačno seli iz Muvistar Jamahe u Dukati gde Kejsi Stoner već sprema motocikl za velikog šampiona.

Ako je suditi po onome što Lorenco govori uoči nastavka sezone deluje da je Španac već digao ruke od odbrane titule. Nesigurnost na poslednje dve trke je presudno uticala na njegove stavove, pa sve bukvalno zavisi od toga kako će se Španac pokazati u Austriji. Da situacija bude još dramatičnija po Lorenca, Valentino Rosi je nedavno izrazio zabrinutost kada je rekao kako staza u Austriji nikako ne odgovara Jamahi, odnosno da su brzi pravci nešto sa čim se bolje drže drugi timovi. Doktorovom sudu se treba povinovati, pa se po njemu da i zaključiti da problemi za Lorenca i slavom ovenčanog kolegu tek nailaze.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar