ОИ: Семберац, Веља, у полуфиналу са 10. мјеста!

Најбољи српски пливач Велимир Стјепановић изборио је полуфинале у својој омиљеној дисциплини 200м слободним стилом. За финале плива у ноћи између недеље на понедељак у 3.06!

Остали спортови 07.08.2016 | 19:15
ОИ: Семберац, Веља, у полуфиналу са 10. мјеста!
Веља Стјепановић је изборио полуфинале!

Најбољи српски пливач је на свој 23. рођендан успео да се домогне полуфинала на Олимпијским играма у својој омиљеној дисциплини - 200 метара слободним стилом.

Велимир "Веља" Стјепановић је у својој квалификационој групи, која је пливала последња, заузео четврто место са временом 1:46.64, што је довољно за полуфинале, а забележио је укупно десето време.

Он је сјајно пливао првих сто метара и био најбржи после два окретања, а потом "дозирао" у завршници, да би у врло јакој квалификационој групи на крају заузео четврто место иза Гаја и Хагина, док је најбржи у његовој групи био Конор Двајер са временом 1:45.95. Укупно најбржи био је Кинез Сун Јанг - 1:45.75.

У ноћи између недеље на понедељак (3.06) ће пливати за финале на Олимпијским играма.

Он држи и национални рекорд Србије у овој пливачкој категорији са временом 1:45.78 које је поставио пре две године на Европском првенству у Берлину, када је освојио и злато. Ове године је у Лондону одржавано ЕП, а он је стигао до сребрне медаље са временом 1:46.26.

Веља је јуче пливао и на 400 метара слободним стилом, али је и сам признао да му је то послужило као "загревање" пред данашњу главну дисциплину.

Он данас слави и свој 23. рођендан.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар