OI: Semberac, Velja, u polufinalu sa 10. mjesta!

Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović izborio je polufinale u svojoj omiljenoj disciplini 200m slobodnim stilom. Za finale pliva u noći između nedelje na ponedeljak u 3.06!

Ostali sportovi 07.08.2016 | 19:15
OI: Semberac, Velja, u polufinalu sa 10. mjesta!
Velja Stjepanović je izborio polufinale!

Najbolji srpski plivač je na svoj 23. rođendan uspeo da se domogne polufinala na Olimpijskim igrama u svojoj omiljenoj disciplini - 200 metara slobodnim stilom.

Velimir "Velja" Stjepanović je u svojoj kvalifikacionoj grupi, koja je plivala poslednja, zauzeo četvrto mesto sa vremenom 1:46.64, što je dovoljno za polufinale, a zabeležio je ukupno deseto vreme.

On je sjajno plivao prvih sto metara i bio najbrži posle dva okretanja, a potom "dozirao" u završnici, da bi u vrlo jakoj kvalifikacionoj grupi na kraju zauzeo četvrto mesto iza Gaja i Hagina, dok je najbrži u njegovoj grupi bio Konor Dvajer sa vremenom 1:45.95. Ukupno najbrži bio je Kinez Sun Jang - 1:45.75.

U noći između nedelje na ponedeljak (3.06) će plivati za finale na Olimpijskim igrama.

On drži i nacionalni rekord Srbije u ovoj plivačkoj kategoriji sa vremenom 1:45.78 koje je postavio pre dve godine na Evropskom prvenstvu u Berlinu, kada je osvojio i zlato. Ove godine je u Londonu održavano EP, a on je stigao do srebrne medalje sa vremenom 1:46.26.

Velja je juče plivao i na 400 metara slobodnim stilom, ali je i sam priznao da mu je to poslužilo kao "zagrevanje" pred današnju glavnu disciplinu.

On danas slavi i svoj 23. rođendan.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar