ОИ - стрељаштво: Бобана 7., Зорана 11.!

Репрезентативка Србије у стрељаштву Бобана Величковић заузела је седмо место на Олимпијским играма у гађању ваздушним пиштољем 10 метара.

Остали спортови 07.08.2016 | 19:00
ОИ - стрељаштво: Бобана 7., Зорана 11.!
Величковић је испала у другој елиминационој фази после резултата од 94,6 кругова, што је само за 0,6 било слабије од шестопласиране Соње Франкет из Шпаније.

Злато је освојила кинескиња Менсје Џанг са 199.4 кругова, сребро је припало Рускињи Виталини Бацарашкиној са 197.1 кругом, док се бронзом окитила Гркиња Ана Коракаки са 177.7 кругова.

Такмичење је прва завршила Рускиња Катерина Коршунова. Бобана Величковић је после прве серије заостајала скоро три курга за шестопласираном Мексиканком Завалом. Српској представници била су потребна два добра хица за опстанак, међутим наредна рунда јој је измакла за само 0.6 кругова.

Резултати из квалификација се нису рачунали тако да су све такмичарке кренуле од нуле у финалу.

Резултат победнице Менксуе Жао је и аутоматски и олимпијски рекорд, јер ово је било прво финале по новим правилима.

Ниједна репрезентативка до сада у каријери није освојила олимпијску медаљу, тачније само њих три нису дебитанти на Играма. То су, осим Бобане Величковић, којој су ово друге Игре, и мексичка представница, као и репрезентативка Шпаније која се такмичи трећи пут.

Друга српска представница Зорана Аруновић није прошла квалификације. Она је заузела 11. место. Бобана Величковић и Зорана Аруновић ће се у уторак такмичити у дисциплини ваздушни пиштољ 25 метара.

Трећег дана стрељачких такмичења Србију ће представљати Милутин Стефановић и Миленко Себић у такмичењу ваздушном пушком.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар