OI - streljaštvo: Bobana 7., Zorana 11.!

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Bobana Veličković zauzela je sedmo mesto na Olimpijskim igrama u gađanju vazdušnim pištoljem 10 metara.

Ostali sportovi 07.08.2016 | 19:00
OI - streljaštvo: Bobana 7., Zorana 11.!
Veličković je ispala u drugoj eliminacionoj fazi posle rezultata od 94,6 krugova, što je samo za 0,6 bilo slabije od šestoplasirane Sonje Franket iz Španije.

Zlato je osvojila kineskinja Mensje Džang sa 199.4 krugova, srebro je pripalo Ruskinji Vitalini Bacaraškinoj sa 197.1 krugom, dok se bronzom okitila Grkinja Ana Korakaki sa 177.7 krugova.

Takmičenje je prva završila Ruskinja Katerina Koršunova. Bobana Veličković je posle prve serije zaostajala skoro tri kurga za šestoplasiranom Meksikankom Zavalom. Srpskoj predstavnici bila su potrebna dva dobra hica za opstanak, međutim naredna runda joj je izmakla za samo 0.6 krugova.

Rezultati iz kvalifikacija se nisu računali tako da su sve takmičarke krenule od nule u finalu.

Rezultat pobednice Menksue Žao je i automatski i olimpijski rekord, jer ovo je bilo prvo finale po novim pravilima.

Nijedna reprezentativka do sada u karijeri nije osvojila olimpijsku medalju, tačnije samo njih tri nisu debitanti na Igrama. To su, osim Bobane Veličković, kojoj su ovo druge Igre, i meksička predstavnica, kao i reprezentativka Španije koja se takmiči treći put.

Druga srpska predstavnica Zorana Arunović nije prošla kvalifikacije. Ona je zauzela 11. mesto. Bobana Veličković i Zorana Arunović će se u utorak takmičiti u disciplini vazdušni pištolj 25 metara.

Trećeg dana streljačkih takmičenja Srbiju će predstavljati Milutin Stefanović i Milenko Sebić u takmičenju vazdušnom puškom.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar