ОИ: Српски дубл одушевљен подршком у Рију!

Новак Ђоковић и Ненад Зимоњић кажу да су Чилића и Драгању декласирали захваљујући енергији добијеној од публике. "Ретко који спортиста може да прође кроз ово", рекао је Зики.

Остали спортови 07.08.2016 | 19:45
ОИ: Српски дубл одушевљен подршком у Рију!
Ђоковић и Зимоњић су на почетку такмичења у дублу препустили ривалима из Хрватске само четири гема и у великом стилу се пласирали у друго коло - 6:2, 6:2.

Ево шта су рекли после меча...

"Атмосфера је била невероватна, публика је била фантастична. Ми смо јако захвални на њиховој подршци. С једне стране, знамо колико смо овде добродошли од почетка, али нисмо знали да ћемо добити подршку у овој пропорцији и то је стварно нешто што остаје запамћено за сва времена и што је нама дало крила да одиграмо како смо одиграли",изјавио је Ђоковић.

Најбољи тенисер света био је изненађен како су играчки "кликнули" он и Зимоњић, јер у неким ранијим ситуацијама није било тако.

"Када се у обзир узме чињеница да сам у последње две године одиграо четири-пет дубл мечева и да са Ненадом нисам имао много успеха, јер смо изгубили и у Дејвис купу и у Торонту, да на овај начин почнемо против квалитетног пара је изузетно добро и надамо се да ћемо наставити тако".

У другом колу састаће се највероватније са домаћим дублом Бруно Соареш - Марсело Мело.

Новинари су приметили да је Новак на конференцији имао на себи боје бразилске заставе.

"Није ништа спонзорски, то носим само сада, за интервју. Не бих да изгледам препотентно, као што изгледам, али ово је неки начин да искажем захвалност Бразилцима", објаснио је Ђоковић.

Искусни Ненад Зимоњић такође је био одушевљен.

"Нисмо знали шта да очекујемо, али ово је нешто што сваки спортиста може да пожели. Мени је драго да играм са Новаком, да смо заједно доживели ово. Ретке су прилике да било који спортиста може да прође кроз ово. Он, наравно, има подршку где год се појави у свету, али ово је неки други ниво", констатовао је прекаљени дубл играч.

"Можемо да будемо пресрећни како смо одиграли и задовољни почетком турнира".

Извор: Мондо.рс/БЕТА

Коментари / 0

Оставите коментар