ОИ: Каракашевића зауставио 16 година млађи Британац!

Најбољи српски стонотенисер завршио учешће на својим петим Олимпијским играма у каријери.

Остали спортови 07.08.2016 | 16:15
ОИ: Каракашевића зауставио 16 година млађи Британац!
Крај за Каракашевића!

Најбољи српски стонотенисер Александар Каракашевић раније данас обезбедио је пласман у прву рунду мушког сингла на Олимпијским играма у Рију, пошто је у квалификацијама савладао Аустралијанца Ксин Јана резултатом 4:1, али није имао снаге за више од тога.

Британац Пол Дринкхол, који је четрнаест година млађи од нашег аса, елиминисао је нашег стонотенисера и обезбедио пласман у друго коло. Он је то учинио у четири сета - 4:1 (10:12, 12:10, 11:8, 11:8, 11:5).

"Сале" је добро ушао у меч и добио први сет на разлику. Успео је да оствари предност и на старту другог сета, дошао је потом у ситуацију да "јури" противника и успео је да га стигне, али је сада он на исти начин изједначио резултат.

Имао је убедљиву предност у трећем сету, али је везаних шест поена Дринкхола потпуно променило ток, а чини се да наш стонотенисер није имао снаге за више од тога.

40-годишњем Земунцу ово је било пето учешће на Олимпијским играма, а занимљиво је то да је његов данашњи противник Пол Дринкхол имао свега шест година када је Каракашевић по први пут отишао на Игре. Било је то 1996. године у Атланти.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар