OI: Karakaševića zaustavio 16 godina mlađi Britanac!

Najbolji srpski stonoteniser završio učešće na svojim petim Olimpijskim igrama u karijeri.

Ostali sportovi 07.08.2016 | 16:15
OI: Karakaševića zaustavio 16 godina mlađi Britanac!
Kraj za Karakaševića!

Najbolji srpski stonoteniser Aleksandar Karakašević ranije danas obezbedio je plasman u prvu rundu muškog singla na Olimpijskim igrama u Riju, pošto je u kvalifikacijama savladao Australijanca Ksin Jana rezultatom 4:1, ali nije imao snage za više od toga.

Britanac Pol Drinkhol, koji je četrnaest godina mlađi od našeg asa, eliminisao je našeg stonotenisera i obezbedio plasman u drugo kolo. On je to učinio u četiri seta - 4:1 (10:12, 12:10, 11:8, 11:8, 11:5).

"Sale" je dobro ušao u meč i dobio prvi set na razliku. Uspeo je da ostvari prednost i na startu drugog seta, došao je potom u situaciju da "juri" protivnika i uspeo je da ga stigne, ali je sada on na isti način izjednačio rezultat.

Imao je ubedljivu prednost u trećem setu, ali je vezanih šest poena Drinkhola potpuno promenilo tok, a čini se da naš stonoteniser nije imao snage za više od toga.

40-godišnjem Zemuncu ovo je bilo peto učešće na Olimpijskim igrama, a zanimljivo je to da je njegov današnji protivnik Pol Drinkhol imao svega šest godina kada je Karakašević po prvi put otišao na Igre. Bilo je to 1996. godine u Atlanti.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar