ОИ: ''Паде'' Италија пред Српкињама за Мајин рођендан!

Одбојкашице Србије у првом колу групе "Б" забележиле максималну победу против Италије.

Остали спортови 07.08.2016 | 15:15
ОИ: ''Паде'' Италија пред Српкињама за Мајин рођендан!
Браво, девојке!

Српске одбојкашице "имале су обавезу" према капитену и нису разочарале. С осмехом ка другом колу.

Када капитен слави рођендан, победа је најлепши поклон.

Екипа није разочарала, напротив!

Капитен одбојкашке репрезентације Србије, Маја Огњеновић, прославила је данас 32. рођендан победом над Италијом на почетку Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.

Одбојкашице Србије забележиле су победу у првом колу на Олимпијским играма пошто су у ноћи између суботе на недељу максималним резултатом савладале Италијанке - 3:0 (27:25, 25:20, 25:23).

Максимално, али далеко од тога да је било лако против одличне Италије.

"Тесан" је био први сет у коме се ниједна репрезентација није одвојила на више од два поена разлике, па се буквално играло поен за поен. Италијанке су имале сет лопту, али смо се одбранили, а онда дошли до сопствене шансе за освајање првог сета и одмах је искористили.

Милена Рашић је "ас" ударцем донела сет лопту, а Бранкица Михајловић је потврдила лепим поеном!

У други сет наше одбојкашице кренуле су на "крилима претходног". Повеле су 4:0, а потом направиле неколико грешака, допустиле изједначење, али су се подигле на "време" и до краја сета одржавале лепу разлику од четири-пет поена разлике.

Није било пада у завршници сета, а користимо другу прилику да поведемо 2:0.

Трећи сет је донео Италију која је свесна тога да је то "последњи воз", одлично су отвориле сет, али је након тога кренула серија наших девојака. Бранкица Михајловић је "заређала" неколико поена и повећала предност на шест разлике. Предност се топила, али је била довољна да славимо у три сета!

Најефикаснија у нашој екипи била је Бранкица Михајловић са 21 поеном, а сјајна Тијана Малешевић је додала 18. Милена Рашић је додала 6, а Стефана Вељковић још 4 поена.

Србија и Италија су тако комплетирале прво коло, а у нашој групи "Б" победе су већ уписале САД и Холандија пошто су савладале Порторико односно Кину.

Српске одбојкашице у недељу од 22.05 играју меч са Порториканкама.
 
Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар