OI: ''Pade'' Italija pred Srpkinjama za Majin rođendan!

Odbojkašice Srbije u prvom kolu grupe "B" zabeležile maksimalnu pobedu protiv Italije.

Ostali sportovi 07.08.2016 | 15:15
OI: ''Pade'' Italija pred Srpkinjama za Majin rođendan!
Bravo, devojke!

Srpske odbojkašice "imale su obavezu" prema kapitenu i nisu razočarale. S osmehom ka drugom kolu.

Kada kapiten slavi rođendan, pobeda je najlepši poklon.

Ekipa nije razočarala, naprotiv!

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije, Maja Ognjenović, proslavila je danas 32. rođendan pobedom nad Italijom na početku Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Odbojkašice Srbije zabeležile su pobedu u prvom kolu na Olimpijskim igrama pošto su u noći između subote na nedelju maksimalnim rezultatom savladale Italijanke - 3:0 (27:25, 25:20, 25:23).

Maksimalno, ali daleko od toga da je bilo lako protiv odlične Italije.

"Tesan" je bio prvi set u kome se nijedna reprezentacija nije odvojila na više od dva poena razlike, pa se bukvalno igralo poen za poen. Italijanke su imale set loptu, ali smo se odbranili, a onda došli do sopstvene šanse za osvajanje prvog seta i odmah je iskoristili.

Milena Rašić je "as" udarcem donela set loptu, a Brankica Mihajlović je potvrdila lepim poenom!

U drugi set naše odbojkašice krenule su na "krilima prethodnog". Povele su 4:0, a potom napravile nekoliko grešaka, dopustile izjednačenje, ali su se podigle na "vreme" i do kraja seta održavale lepu razliku od četiri-pet poena razlike.

Nije bilo pada u završnici seta, a koristimo drugu priliku da povedemo 2:0.

Treći set je doneo Italiju koja je svesna toga da je to "poslednji voz", odlično su otvorile set, ali je nakon toga krenula serija naših devojaka. Brankica Mihajlović je "zaređala" nekoliko poena i povećala prednost na šest razlike. Prednost se topila, ali je bila dovoljna da slavimo u tri seta!

Najefikasnija u našoj ekipi bila je Brankica Mihajlović sa 21 poenom, a sjajna Tijana Malešević je dodala 18. Milena Rašić je dodala 6, a Stefana Veljković još 4 poena.

Srbija i Italija su tako kompletirale prvo kolo, a u našoj grupi "B" pobede su već upisale SAD i Holandija pošto su savladale Portoriko odnosno Kinu.

Srpske odbojkašice u nedelju od 22.05 igraju meč sa Portorikankama.
 
Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar