ОИ: Прво злато за Русе у Рију! И прво за Вијетнам икада!

Руски џудиста Беслан Мудранов донео прво злато својој земљи која је умало била потпуно суспендована са Олимпијских игара. Стрелац Ксуан Вин Хоанг донео је Вијетнаму прву златну олимпијску медаљу у историји.

Остали спортови 07.08.2016 | 09:45
ОИ: Прво злато за Русе у Рију! И прво за Вијетнам икада!
Неколико дана пред Олимпијске игре било је неизвесно да ли ће руским спортистима бити дозвољен наступ у Рију због добро познатог "допинг скандала".

МОК је тада "одговорност" пребацио на појединачне спортске савезе, а многим руским спортистима, укључујући и џудисте, дозвољен је наступ на Играма. Њих 282 представљаће ову земљу, а...

Већ првог дана – злато!

Беслан Мудранов је донео прву златну медаљу Русији пошто је у финалу категорије до 60 килограма надјачао Казахстанца Јелдоса Сметова. Двоструки европски првак тако је дошао до свог првог олимпијског злата у 30. години.

Осим Русије, златну медаљу су првог дана, за сада, освојили и Јужна Кореја, Сједињене Америчке Државе, Аргентина и Белгија. Руски спортисти такмиче се у 25 спортова.

Вијетнам ће по добром памтити први дан олимпијских игара у Рио де Жанеиру.

Стрелац Ксуан Вин Хоанг победио је у дисциплини ваздушни пиштољ 10 метара и тако Вијетнаму донео прву златну медаљу.

Хоанг је у финалу погодио 202,5 кругова и иза себе оставио домаћег стрелца Фелипеа Алмеиду Вуа, који је остварио резултат од 202,1 кругова. Бронзана медаља припала је Кинезу Веи Пангу са 180,4 кругова.

Ово је прво злато за Вијетнам после две сребрне медаље освојене у теквондоу и дизању тегова на ОИ у Сиднеју 2000. и Пекингу 2008. године.

Вијетнам у Рију има 23 представника који ће се такмичити у десет спортова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар