OI: Prvo zlato za Ruse u Riju! I prvo za Vijetnam ikada!

Ruski džudista Beslan Mudranov doneo prvo zlato svojoj zemlji koja je umalo bila potpuno suspendovana sa Olimpijskih igara. Strelac Ksuan Vin Hoang doneo je Vijetnamu prvu zlatnu olimpijsku medalju u istoriji.

Ostali sportovi 07.08.2016 | 09:45
OI: Prvo zlato za Ruse u Riju! I prvo za Vijetnam ikada!
Nekoliko dana pred Olimpijske igre bilo je neizvesno da li će ruskim sportistima biti dozvoljen nastup u Riju zbog dobro poznatog "doping skandala".

MOK je tada "odgovornost" prebacio na pojedinačne sportske saveze, a mnogim ruskim sportistima, uključujući i džudiste, dozvoljen je nastup na Igrama. Njih 282 predstavljaće ovu zemlju, a...

Već prvog dana – zlato!

Beslan Mudranov je doneo prvu zlatnu medalju Rusiji pošto je u finalu kategorije do 60 kilograma nadjačao Kazahstanca Jeldosa Smetova. Dvostruki evropski prvak tako je došao do svog prvog olimpijskog zlata u 30. godini.

Osim Rusije, zlatnu medalju su prvog dana, za sada, osvojili i Južna Koreja, Sjedinjene Američke Države, Argentina i Belgija. Ruski sportisti takmiče se u 25 sportova.

Vijetnam će po dobrom pamtiti prvi dan olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Strelac Ksuan Vin Hoang pobedio je u disciplini vazdušni pištolj 10 metara i tako Vijetnamu doneo prvu zlatnu medalju.

Hoang je u finalu pogodio 202,5 krugova i iza sebe ostavio domaćeg strelca Felipea Almeidu Vua, koji je ostvario rezultat od 202,1 krugova. Bronzana medalja pripala je Kinezu Vei Pangu sa 180,4 krugova.

Ovo je prvo zlato za Vijetnam posle dve srebrne medalje osvojene u tekvondou i dizanju tegova na OI u Sidneju 2000. i Pekingu 2008. godine.

Vijetnam u Riju ima 23 predstavnika koji će se takmičiti u deset sportova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar