ОИ: Успјешан старт ветерана Каракашевића!

Најбољи стонотенисер Србије победом започео такмичење у Рију. У првом колу победио Аустралијанца Ксин Јана резултатом 4:2.

Остали спортови 06.08.2016 | 18:15
ОИ: Успјешан старт ветерана Каракашевића!
Александар Каракашевић већ првог дана такмичења изашао је на борилиште и први задатак завршио је са успехом.

Ривал му био Кинез са аустралијским пасошем Ксин Јан, којег је Србин победио резултатом 4:2 (11:8, 10:12, 11:, 11:9, 10:12, 11:3) и изборио пласман у другу рунду такмичења.

ТОК МЕЧА

ПРВИ СЕТ:11:8 за Каракашевића. Одличан почетак Александра Каракашевића. Добија први сет резултатом 11:8. Имао је Србин заостатак у првом сету од два поена (1:3), а онда је са четири поена у низу направио преокрет и повео са 5:3.

искусни српски стонотенисер је после те мини серије преузео иницијативу и одржао предност до краја сета.

ДРУГИ СЕТ:12:10 за Ксин Јана. Поново је Аустралијанац боље почео (6:3), а Каракашевић је опет био тај који је опет стигао заостатак. најпре је ухватио прикључак (7:7, па 8:8), а онда је задржао сјајну концентрацију и стигао до сет лопте. Ипак, Јан је тада кренуо у напад што му се ипслатило. најпре је Каракашевића натерао у дефанзиву и отерао неколико метара иза стола, спасао сет лопту, а потом добио сет на разлику и изједначио резултат на 1:1 у сетовима

ТРЕЋИ СЕТ: 11:8 за Каракашевића. Готово по истом рецепту као из првог сета, срспки играч је добио трећу деоницу меча. Опет је на половини сета преузео вођство, а онда је опет стрпљивом игром успео да се резултатски "одлепи" (10:8), и потом одмах да противника натера на грешку.

За разлику од Аустралијанца који форсира агресивну игру, Сале Каракашевић је много смиренији, сконцентрисан, са бољим решењима, за сада. Трећи сет Каракашевић је добио за само пет минута.

ЧЕВРТИ СЕТ: 11:9 за Каракашевића. Сале експрес! Опет за пет минута решава сет и на корак је од пласмана у другу рунду такмичења. Недостаје му још један сет. Опет је сет решен у финишу, али за разлику од претходних, у четвртом је српски играч био тај који је све време диктирао темпо.

ПЕТИ СЕТ: 12:10 за Ксин Јана. Пропустио је Каракашевић лепу прилику да оконча меч у пет сетоба. Имао је вођство од 8:4, али је Аустралијанац онда кренуо у напад. Прво је изједначио (8:8), а потом је стигао и до сет лопте. Прву није искористио, али јесте другу да смањи заостатак на мечу на 2:3.

ШЕСТИ СЕТ:  11:3 за Каракашевића. У великом стилом завршио је Каракашевић меч у своју корист. Одмах је повео са великих 7:0, што Јан није успео да надокнади.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар