OI: Uspješan start veterana Karakaševića!

Najbolji stonoteniser Srbije pobedom započeo takmičenje u Riju. U prvom kolu pobedio Australijanca Ksin Jana rezultatom 4:2.

Ostali sportovi 06.08.2016 | 18:15
OI: Uspješan start veterana Karakaševića!
Aleksandar Karakašević već prvog dana takmičenja izašao je na borilište i prvi zadatak završio je sa uspehom.

Rival mu bio Kinez sa australijskim pasošem Ksin Jan, kojeg je Srbin pobedio rezultatom 4:2 (11:8, 10:12, 11:, 11:9, 10:12, 11:3) i izborio plasman u drugu rundu takmičenja.

TOK MEČA

PRVI SET:11:8 za Karakaševića. Odličan početak Aleksandra Karakaševića. Dobija prvi set rezultatom 11:8. Imao je Srbin zaostatak u prvom setu od dva poena (1:3), a onda je sa četiri poena u nizu napravio preokret i poveo sa 5:3.

iskusni srpski stonoteniser je posle te mini serije preuzeo inicijativu i održao prednost do kraja seta.

DRUGI SET:12:10 za Ksin Jana. Ponovo je Australijanac bolje počeo (6:3), a Karakašević je opet bio taj koji je opet stigao zaostatak. najpre je uhvatio priključak (7:7, pa 8:8), a onda je zadržao sjajnu koncentraciju i stigao do set lopte. Ipak, Jan je tada krenuo u napad što mu se ipslatilo. najpre je Karakaševića naterao u defanzivu i oterao nekoliko metara iza stola, spasao set loptu, a potom dobio set na razliku i izjednačio rezultat na 1:1 u setovima

TREĆI SET: 11:8 za Karakaševića. Gotovo po istom receptu kao iz prvog seta, srspki igrač je dobio treću deonicu meča. Opet je na polovini seta preuzeo vođstvo, a onda je opet strpljivom igrom uspeo da se rezultatski "odlepi" (10:8), i potom odmah da protivnika natera na grešku.

Za razliku od Australijanca koji forsira agresivnu igru, Sale Karakašević je mnogo smireniji, skoncentrisan, sa boljim rešenjima, za sada. Treći set Karakašević je dobio za samo pet minuta.

ČEVRTI SET: 11:9 za Karakaševića. Sale ekspres! Opet za pet minuta rešava set i na korak je od plasmana u drugu rundu takmičenja. Nedostaje mu još jedan set. Opet je set rešen u finišu, ali za razliku od prethodnih, u četvrtom je srpski igrač bio taj koji je sve vreme diktirao tempo.

PETI SET: 12:10 za Ksin Jana. Propustio je Karakašević lepu priliku da okonča meč u pet setoba. Imao je vođstvo od 8:4, ali je Australijanac onda krenuo u napad. Prvo je izjednačio (8:8), a potom je stigao i do set lopte. Prvu nije iskoristio, ali jeste drugu da smanji zaostatak na meču na 2:3.

ŠESTI SET:  11:3 za Karakaševića. U velikom stilom završio je Karakašević meč u svoju korist. Odmah je poveo sa velikih 7:0, što Jan nije uspeo da nadoknadi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar