ОИ: Српски двојац се преврнуо!

Васић и Беђик нису окончали квалификациону трку на 2.000 метара. Српски дубл скул забележио најслабије време у квалификацијама, али ће у недељу имати другу шансу за пласман у полуфинале.

Остали спортови 06.08.2016 | 17:45
ОИ: Српски двојац се преврнуо!
Велика штета!

Милош Васић и Ненад Беђик, српски двојац без кормилара, није успео да заврши квалификациону трку у Рију!

Пред последњих 500 метара, представници Србије доживели су велику непријатност. Изгубивши контролу, у судару са јаким таласом упали су у воду и нису ни прошли кроз циљ.

Бронзани са последњег Светског првенства, од којих се у Рију очекивало много, из воде су посматрали конкуренте како пролазе кроз циљ, видно разочарани због фијаска. Пре него што су се обрнули били су трећи.

Колико је било компликовано веслати у Рију доказано је и у припреми за Олимпијске игре, јер Васић и Беђик чак три дана у Рију нису могли на воду због снажног ветра.

На званичном сајту Олимпијских игара на крају трке је писало да су њих двојица квалификовани за репесаж без оствареног времена, док су испред новозеландска посада Мареј - Бонд (6,41 минут), италијанска Абањале - Ди Костанцо (6,46) и мађарска Јухаж - Симон (6,59).

Српски дубл скул забележио најслабије време у квалификацијама, али ће у недељу имати другу шансу за пласман у полуфинале.

Веслачи Марко Марјановић (30) и 10 година млађи Андрија Шљукић дебитовали су на Олимпијским играма у квалификационој трци дубл скулова.

Они су заузели последње, четврто место у својој трци, с тим да су већ на половини стазе увидели да не могу директно да се пласирају у полуфинале, па су свесно "одузели гас" и решили да чувају енергију за репесаж, који је на програму у недељу од 14.50 по нашем времену.

Циљ ће бити да у конкуренцији четири посаде избегну последње место, јер ће само тај чамац завршити наступ на ОИ.

За улазак у полуфинале на "мала врата" бориће се још Британци, Кубанци и Бугари.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар