OI: Srpski dvojac se prevrnuo!

Vasić i Beđik nisu okončali kvalifikacionu trku na 2.000 metara. Srpski dubl skul zabeležio najslabije vreme u kvalifikacijama, ali će u nedelju imati drugu šansu za plasman u polufinale.

Ostali sportovi 06.08.2016 | 17:45
OI: Srpski dvojac se prevrnuo!
Velika šteta!

Miloš Vasić i Nenad Beđik, srpski dvojac bez kormilara, nije uspeo da završi kvalifikacionu trku u Riju!

Pred poslednjih 500 metara, predstavnici Srbije doživeli su veliku neprijatnost. Izgubivši kontrolu, u sudaru sa jakim talasom upali su u vodu i nisu ni prošli kroz cilj.

Bronzani sa poslednjeg Svetskog prvenstva, od kojih se u Riju očekivalo mnogo, iz vode su posmatrali konkurente kako prolaze kroz cilj, vidno razočarani zbog fijaska. Pre nego što su se obrnuli bili su treći.

Koliko je bilo komplikovano veslati u Riju dokazano je i u pripremi za Olimpijske igre, jer Vasić i Beđik čak tri dana u Riju nisu mogli na vodu zbog snažnog vetra.

Na zvaničnom sajtu Olimpijskih igara na kraju trke je pisalo da su njih dvojica kvalifikovani za repesaž bez ostvarenog vremena, dok su ispred novozelandska posada Marej - Bond (6,41 minut), italijanska Abanjale - Di Kostanco (6,46) i mađarska Juhaž - Simon (6,59).

Srpski dubl skul zabeležio najslabije vreme u kvalifikacijama, ali će u nedelju imati drugu šansu za plasman u polufinale.

Veslači Marko Marjanović (30) i 10 godina mlađi Andrija Šljukić debitovali su na Olimpijskim igrama u kvalifikacionoj trci dubl skulova.

Oni su zauzeli poslednje, četvrto mesto u svojoj trci, s tim da su već na polovini staze uvideli da ne mogu direktno da se plasiraju u polufinale, pa su svesno "oduzeli gas" i rešili da čuvaju energiju za repesaž, koji je na programu u nedelju od 14.50 po našem vremenu.

Cilj će biti da u konkurenciji četiri posade izbegnu poslednje mesto, jer će samo taj čamac završiti nastup na OI.

Za ulazak u polufinale na "mala vrata" boriće se još Britanci, Kubanci i Bugari.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar