ОИ: Теслићанка, Татјана Ђекановић, на 35. мјесту!

Стрелкиња из Теслића Татјана Ђекановић отворила је Олимпијске игре за делегацију Босне и Херцеговине у Рио де Жанеиру.

Остали спортови 06.08.2016 | 17:00
ОИ: Теслићанка, Татјана Ђекановић, на 35. мјесту!
Деветнаестогодишња чланица теслићког Геофона је у суботу поподне по нашем времену наступила у квалификацијама у дисциплини 10 метара ваздушна пушка.

Јуниорска, кадетска и сениорска првакиња и рекордерка Босне и Херцеговине очекивано није успјела да се пласира у финале, али је била одлична!

Освојила је сјајно 35. мјесто са 410.8 упуцаних кругова у конкуренцији 51 такмичарке међу којима су биле и српске репрезентативке Ивана Анђушић Максимовић и Андреа Арсовић.

Ни оне нису успјеле да осигурају пуцање за медаље пошто су заузеле 12. односно 26. позицију.

Најконцентриранија је млада Теслићанка била у посљедњој серији када је освојила 103.7 поена.

Најбољи резултат у квалификацијама остварила је Кинескиња Ли Ду са 420.7 кругова испред Њемице Барбара Енгледер са 420.3 круга.

Посљедња, осмопласирана, која се докопала финала Ји Силинг "упуцала" је 415.9 кругова, односно 0.5 кругова више од Иване Анђушић Максимовић.

Подсјетимо, синоћ Ђекановићева је није била на стадиону "Маракана" током церемоније отварања јер је рано јутрос по бразилском времену морала на стрелиште.

Ипак, ово је младој Татјани највећи успјех у досадашњој каријери јер је до сада била 60. на ранг-листи најбољих стрелкиња Старог континента.

У најави пуцања признала је да прижељкује изненађење, које је између редова подразумијевало пласман у финале, али се оно на жалост није догодило.

Ипак, нема разлога да буде незадовољна својим наступом већ заслужује најискреније честитке што се уопште нашла у Рију!

Данас ће још троје представника БиХ на борилишта - најприје прелијепа пливачица Амина Кајтаз у дисциплини 100 метара делфин (18 часова) а потом ће Дамир Џумур играти са са Израелцем Дудијем Селом у 20.30 часаова по средњеевропском времену.

Након првог рекета БиХ, други тенисер БиХ наступиће и Мирза Башић против Аргентинца Хуана Монака (22 х).

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар