OI: Teslićanka, Tatjana Đekanović, na 35. mjestu!

Strelkinja iz Teslića Tatjana Đekanović otvorila je Olimpijske igre za delegaciju Bosne i Hercegovine u Rio de Žaneiru.

Ostali sportovi 06.08.2016 | 17:00
OI: Teslićanka, Tatjana Đekanović, na 35. mjestu!
Devetnaestogodišnja članica teslićkog Geofona je u subotu popodne po našem vremenu nastupila u kvalifikacijama u disciplini 10 metara vazdušna puška.

Juniorska, kadetska i seniorska prvakinja i rekorderka Bosne i Hercegovine očekivano nije uspjela da se plasira u finale, ali je bila odlična!

Osvojila je sjajno 35. mjesto sa 410.8 upucanih krugova u konkurenciji 51 takmičarke među kojima su bile i srpske reprezentativke Ivana Anđušić Maksimović i Andrea Arsović.

Ni one nisu uspjele da osiguraju pucanje za medalje pošto su zauzele 12. odnosno 26. poziciju.

Najkoncentriranija je mlada Teslićanka bila u posljednjoj seriji kada je osvojila 103.7 poena.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama ostvarila je Kineskinja Li Du sa 420.7 krugova ispred Njemice Barbara Engleder sa 420.3 kruga.

Posljednja, osmoplasirana, koja se dokopala finala Ji Siling "upucala" je 415.9 krugova, odnosno 0.5 krugova više od Ivane Anđušić Maksimović.

Podsjetimo, sinoć Đekanovićeva je nije bila na stadionu "Marakana" tokom ceremonije otvaranja jer je rano jutros po brazilskom vremenu morala na strelište.

Ipak, ovo je mladoj Tatjani najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri jer je do sada bila 60. na rang-listi najboljih strelkinja Starog kontinenta.

U najavi pucanja priznala je da priželjkuje iznenađenje, koje je između redova podrazumijevalo plasman u finale, ali se ono na žalost nije dogodilo.

Ipak, nema razloga da bude nezadovoljna svojim nastupom već zaslužuje najiskrenije čestitke što se uopšte našla u Riju!

Danas će još troje predstavnika BiH na borilišta - najprije prelijepa plivačica Amina Kajtaz u disciplini 100 metara delfin (18 časova) a potom će Damir Džumur igrati sa sa Izraelcem Dudijem Selom u 20.30 časaova po srednjeevropskom vremenu.

Nakon prvog reketa BiH, drugi teniser BiH nastupiće i Mirza Bašić protiv Argentinca Huana Monaka (22 h).

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar