ОИ: Срби се извукли против Мађара и узели бод!

Као да смо добили! Срећни број 13 за Србе! Реми на премијери ватерполо олимпијског турнира, против Мађарске 13:13.

Остали спортови 06.08.2016 | 15:30
ОИ: Срби се извукли против Мађара и узели бод!
Добили смо их у финалу претпоследњег Првенства Европе. И то на њиховом терену. Били смо бољи и у финалу Светске лиге 2014. Потопили смо их и пре две седмице у контролном сусрету, међутим, на старту олимпијског ватерполо турнира нисмо успели. Умало да стигну на наплату сви наши тријумфи над Мађарима последњих година, али против челичног српског тима ни преддност од четири гола није довољна.

На пливалишту „Марија Ленк“, у првом колу Групе А, Делфини су показали да су, рањиви, али још више да су способни да се извуку из проблема и пројектовани напад на златну медаљу започну ремијем коме се нико није надао, али који на крају има призвук победе - 13:13 (3:5, 3:4, 3:2, 4:2).

Следећи меч на олимпијском турниру ватерполисти Србије играју у понедељак против Грчке, од 14 часова по српском времену. Преостали ривали у Групи А су нам још Бразил, Аустралија и Јапан.

"Делфини" су одиграли тежак меч током којег су се доста мучили и у одбрани и у нападу, од старта су заостајали за мотивисаним Мађарима, имали и четири гола дефицита, али су на крилима сјајног голмана Гојка Пијетловића успели да избегну пораз голом Филипа Филиповића четири секунде пре краја.

Најефикаснији у нашем тиму био је јунак меча Филиповић са четири гола, по два су постигли Милош Ћук, Душко Пијетловић и Слободан Никић, а по један Душан Мандић, Сава Ранђеловић, Никола Јакшић, те Стефан Митровић.

Мађаре је предводио Норберт Хошњански са такође три гола, по два су постигли Денеш Варга и Мартон Вамош, а по један су дали Герго Заланки, Кристијан Манхерц, Балаш Ердељи, Мартон Сивош, Данијел Варга и Габор Киш.

У следећем колу Србија игра против Грчке у понедељак, а Мађаре очекује дуел са Аустралијом. Преостали парови првог кола су Грчка – Јапан (18:00х) и Бразил – Аустралија (недеља 01:50х).

Од самог старта меча видело се да Србија нија на свом очекиваном нивоу, Мађари су без превише проблема реализовали своје нападе, док су се "дефлини" мучили у завршници, али су пратили ривала у првих пет минута. Ипак, ривал користи грч у игри српског тима те голом Вамоша стиже до 5:3 пред прву паузу.

У истом ритму настављана је друга четвртина, иако Филиповић првим голом смањује заостатак, Мађари преко Варге и Манхерца брзо стижу до +3 (7:4), а упркос погоцима Пијетловића и Мандића у наставку, успевају да одрже стечену предност до полувремена (9:6).

На самом старту трећег квартала Хошњански погађа за максималних +4, изгледало је као да ће "делфини" борбу за прво злато почети поразом, али су врло брзо показали зашто су апсолутни фаворити у Рију. Осокољени серијом одбрана другог Пијетловића, тим Дејана Савића коначно креће да меље у свом стилу те преко Јакшића, Филиповића и Ћука стижу на само гол заостатка, али Киш оставља ривала на дистанци (11:9).

Чувао је ривал два гола предности и у првој половини последњег квартала, две одбране су преузеле примат, а након што је Никић смањио на 12:11, пет минута пре краја, у наредном се догодио можда кључни детаљ меча. Пијетловић брани шут Мађара у нападу са два играча више, након чега Филиповић доноси прво изједначење још од 3:3. Вамош два минута пре краја враћа предност трофејним суседима, Ћук погађа стативу, али одбрана доноси нови напад који четири секунде пре краја у бод претвара Филиповић (13:13).

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар