Ко је први рекет, Ђоковић или Ђаковић?

Хоће ли, напокон, макар на суђењима које је најавио против министра Драгана Мектића и новинара портала "Журнал", тужилац Горан Салиховић расвијетлити природу својих односа са Ђаковићем?!

Босна и Херцеговина 06.08.2016 | 22:00
Ко је први рекет, Ђоковић или Ђаковић?
Након што је Драган Мектић, министар безбједности Босне и Херцеговине, јавно прозвао главног тужиоца Тужилаштва Босне и Херцеговине Горана Салиховића да је одговоран за цурење информација о појединим истрагама које се воде, Салиховић је одговорио да ништа од тога није истина и да ће тужити Мектића за клевету.

Након тога је портал "Журнал" објавио транскрипт разговора између Милорада Додика, предсједника Републике Српске, и Мате Ђаковића, новинара, у то вријеме ОБН телевизије, у којем Ђаковић информише Додика да је са "шефом"(Салиховићем) завршио посао око истрага које се против Додика воде.

Услиједило је саопштење Колегија Тужилаштва БиХ, у којем се наводи да ће се провести истрага Мектићевх навода, али и најављује још једна тужба за клевету, овог пута против Журнала.

Занимљиво је да Горан Салиховић није најавио тужбу против новинара Мате Ђаковића који је, како се види из пресретнутог разговора са Додиком, злоупотријебио (или, можда, није!) своје пријатељство са тужиоцем Салиховићем.



Подсјетимо, и Ђаковић и Салиховић су из Живиница, познају се дуги низ година и често их се може видјети заједно.

Скандалозни разговор са Милорадом Додиком није једина правосудна афера у којој се посљедњих мјесеци помиње име новинара Мате Ђаковића. И у операцији "Лутка 2" којом је био обухваћен власник "Аваза" и лидер Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић, у више наврата се "угурао" новинар Ђаковић.

У пресретнутим разговорима (по налогу Тужилаштва БиХ) Радончић често разговара са Ђаковићем, што не би било спорно да су теме новинарске природе. Али, нису, углавном се говори о Тужилаштву БиХ, и о његовом челном човјеку Горану Салиховићу, Ђаковићевом пријатељу.



У разговору са једним од својих сарадника Радончић најављује (још једно од бројних) гостовање у Ђаковићевој емисији "Телеринг" и у алузијама наговјештава да је тај свој телевизијски наступ платио...

Према неким информацијама, није искључено да тужилац Божо Михајловић у завршној ријечи на суђењу Радончићу и осталима приложи и тај сет пресретнутих разговора.

Хоће ли, напокон, макар на суђењима које је најавио против министра Драгана Мектића и новинара портала "Журнал", тужилац Горан Салиховић расвијетлити природу својих односа са Ђаковићем?!

(С.Б.)

Коментари / 56

Оставите коментар
Name

Студент

06.08.2016 05:39

Уигран двојац, нема шта. Него сад размишљам ко оно још би из Живиница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо

06.08.2016 06:46

Хехе, мозда у том грму лежи зец.

Name

Први рекет зна се ко је

06.08.2016 06:57

Опљачкао нас, и сад нашим новцима купује своје поштење и тзв . патриотизам. Овце гласају по принципу да су се довољно накрали, па неће висе! А хоће, и висе, кад знају какав народ имају .

Name

Како се оно казе..

06.08.2016 07:06

..кад се сељак попапуци..

Name

Ре

06.08.2016 07:36

Казе се кад се опанак пропапуци

Name

Зоки

06.08.2016 12:32

Који смо ми индијанци па то је смјесно.Ста нам ради групица лопова и како су се лијепо усемили па то је страсно...мора да је Додик с Кипра пре неки мјесец уплати лову за тузиоца.

Name

вага

06.08.2016 13:25

Зоки, ја вјерујем да су упетљани и представници тзв медјународне заједнице. Све знају а не предузимају ниста. Слатке силне паре и њима. Добијају се кредити од ММФа, а добар дио тих пара иде и у њихове дзепове. Додје ли Босиц на власт, то пуца, зато они подрзавају Бакира, Додика и Драгана Цовица. Мектиц и Перица Станиц морају и то разоткрити и изаци у јавност и са тим.

Name

Ронy

06.08.2016 05:57

Клупко се полако одмотава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

06.08.2016 09:42

А засто нико не пусти тај снимак ако стварно постоји!!!

Name

мами

06.08.2016 06:00

Добро се зна ко је први рекет! Немојте да убацујете име Новака Ђоковића тамо где све указује на афере! Новинари и политицари ће отићи у заборав! А Новак ће ући у историју! То је једина истина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

калман

06.08.2016 06:25

Корупција и криминал,од портира до главног тузиоца,ста реци драги народе него на изборима заокрузите ако ико има од ових гори да знате бице боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фата

06.08.2016 06:26

Поцела предизборна супља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо

06.08.2016 06:45

Тако је! Ево ухватли Душка Дугоушка да краде мркву!

Name

силић ариф

06.08.2016 06:46

Па свакако да је први рекет двојац М А Т О Ђ А К О В И Ћ и Г О Р А Н С А Л И Х О В И Ћ . Само ја не знам да ли ће Додик и даље наставити негирати тужилаштво БиХ . Ако би наставио , са оваквим корумпираним главним тужиоцем ( Горан Салиховић ) којег хитно треба смијенити и забранити му да се бави правосуђем сигурно је у праву и треба га подржати .

ОДГОВОРИТЕ
Name

У бре!?

06.08.2016 07:16

А ста ако умјесто Салиховица додје онај целави пироман, Милан Тегелтија!?

Name

КОРЛЕОНЕ

06.08.2016 09:13

Тегелтија је играц Милин

Name

Инспектор!

06.08.2016 07:12

Имамо основу да га ухапсимо, али нам није дозвољено!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

06.08.2016 07:28

Не ливси магарце док трава нарасте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

змај

06.08.2016 07:30

То је по наговору ВУЧИЋА код којег је МАТО ЂАКОВИЋ НЕДАВНО ГОСТОВАО У БЕОГРАДУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Министар правде

06.08.2016 07:37

Под хитно, без икаквог оклијевања СИПА би требала ухапсити Мату Ђаковића и Горана Салиховића због ометања правосуђа. Фахрудина Радончића је то исто Тужилаштво БиХ ухапсило због неке безвезе приче око госпоје Сарић и око тамо некаквог безвезе случаја који се води на Косову. Ово за шта се терете Мато Ђаковић као посредник помагач у извршењу кривичног дјела између налогодавца Додика и главног извршиоца Салиховића је много озбиљнија и опаснија ствар по државу БиХ. Ово је ситуација када се уз помоћ новца и корупције разарају институције државе БиХ, ово је незапамћени криминал. Нису ту пропале никакве посебне истражне радње. Објављени транскрипт разговора Додик-Ђаковић у себи садржи сасвим довољно доказа, посебно ако се узме да је предмет Злато обустављен а да главноосумњичени Додик се не појављује у предметима Бобар и Павловић. Предмет злато бива обустваљен после разговора Додик-Ђаковић као што је то и у разговору обећао Ђаковић Додику. Ако један предсједник републике који у својству службеног лица добије поклон 1 кг злата може да узме тај кг злата за себе (умјесто да га депонује у републички трезор) и ако тај догађај обустави Тужилаштво које треба да га процесуира , шта више рећи. ДНО ДНА. Министар Мектић има само оно мало језика , по мени он нема срца и му*а да се упусти у озбиљну борбу против криминала и корупције. Да сам на његовом мјесту отишао бих у Суд БиХ на састанак са предсједницом Кресо и договорио да се на основу већ постојећих доказа крене са хапшењем. ПИТАЊЕ ЈЕ ИЛИ КРИМИНАЛЦИ ИЛИ ПОШТЕНИ ГРАЂАНИ. ДОКЛЕ ВИШЕ ?????!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

предсједник владе

06.08.2016 09:15

Како Министар правде мисли да хапси, ако тужилац неће да покрене оптужницу против наведених или било кога другог, јер сви тужиоци су под патронатом Горана Салиховића. мектић је показао вољу и хтјење да ради искрено и мислим да заиста има срце и м*да, али ским ће радити. Од тога нема ништа јер дефинитивно ресор правде припада Драгану човићу који је најкорумпиранији и не покушава ништа да ради, дефинитивно јер када би допустио да хапси Додика и он би дошао на ред, а богами и сви други и онда би се тек почело клупко одмотавати. Ово је чисто мучење грађана у БиХ, ма ко био и које националности. Они нас, грађане су довели дна просјачки штап и обеспаметили да ништа не знамо, него их и даље као да смо без имало памети подржавамо на изборима. Ово је све дно-дна и устању су нас поново посвађати да ратујемо, бранећи своју имовину и њихова надлежности и тешко нама, док год са власти не оду СДА, ХДЗ и СНСД. Послије њих ће сви лакше да оду уколико се понесу као и они, јер су се ови укопитили и стално праве вјештачке кризе, задужују се не мислећи како ће се враћати тај силни дуг, који граничи са дужничким ропством, јер њихова дјеца и ближња родбина неће бити међу обичним народом. НАРОДЕ МОЈ ДРАГИ ШИРОМ БИХ, ПАМЕТ У ГЛАВУ И СКИНИМО НАШЕ ДУШМАНЕ СА ВЛАСТИ.

Name

ос

06.08.2016 10:52

Салиховица би хитно требало смијенити али...сад долазимо до политицке корупције...одатле све и смрди.

Name

Бигмо

06.08.2016 07:39

Како цвили и рези Салиховиц, ухвацен у лази. Капа доле за Мектица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кпд Фоча

06.08.2016 08:18

Па лично сам однио у тужилаштво како Синиша Гољанин директоркпд_аФоча узима мито за запослење у кпд Фоча.Како прави мобинг на раднике(има видео запос),како се јавно хвали код Мије у кафани да ума 3 цурице од 15 година како подводи другима из снсд_а.Како је убиство у Трнову заташкао,и никоме ништа.Па замислите колико су се тек јачи играчи осилили,када сељачко говедо са Миљевине овако понаша

ОДГОВОРИТЕ
Name

саса

06.08.2016 08:33

Ста си ти лицно одњео.Него ти нама лијепо реци ста је било кад си све то сањао па се пробудио,и схватио да имас добар проблем са собом.У босни све сами балкански спијун,хахаха....Гледај друзе себе своју породицу немој се бавити другима немас ниста од тога,то је сизифов посао,мислим ако знас мит о њему..хахаха

Name

За Саса

06.08.2016 11:19

Мојне му компликовати зивот са "неким Сизифом" ко је то? Ста је то??? Хахаха

Name

Харис

06.08.2016 08:50

Људ овде нема нормалног зивота и њабоље ста мозете урадит за себе и своје потомке је бјезат одавде.Ево ја радим на томе и надам се да цу ускоро побјеци.Предао зам захтјев за усељење на Нови Зеланд и сад цекам одобрење.Ово је пресло све мјере.Поздрав и ко задњи изадје нек угаси свјетло

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦОА

06.08.2016 09:11

БУРАЗЕРУ АПСОЛУТНО СЕ СЛАЗЕМ СА ТОБОМ.КОПАМ ЗА ХОЛАНДИЈУ ПРВО ЈА ПА ДИЈЕЦА,ЗЕНА. НЕК СЕ Ј..У СВЕ ЛАЗНЕ ПОСТЕЊАЦИНЕ НА ПОЛИТИЦКОЈ СЦЕНИ .НЕК УЗИВАЈУ У СВОМ КРВАВОМ И ПРОКЛЕТОМ БОГАТСТВУ И ОНИ И ЊИХОВА ДИЈЕЦА.

Name

Сисај

06.08.2016 16:13

Сисај

Name

зумба

06.08.2016 20:41

Да не закаснис,мозда те послије референдума закаци ратни распоред.

Name

Тако-је

06.08.2016 22:43

Точкови су давно отпали

Name

ДЕ ГОТХИА

06.08.2016 09:16

ДА ЛИ СУ ПО ОВОМ ДОГАЂАЈУ САСЛУШАНИ МАТО ЂАКОВИЋ, МИЛОРАД ДОДИК, ГОРАН САЛИХОВИЋ И НОВИНАР КОЈИ ИМА У ПОСЈЕДУ ТРАНСКРИП РАЗГОВОРА. АКО ЈЕ ТРАНСКРИПТ ВЈЕРОДОСТОЈАН, МЕНИ НИЈЕ ЈАСНО ШТА ЈЕ ОВДЕ СПОРНО. ИМАМО КРИВИЧНО ДЈЕЛО И ТРЕБА ОТВОРИТИ ИСТРАГУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Салхе

07.08.2016 06:58

Сад цу ја да парафирам пријаву само да засиљим оловку.

Name

РИБА

06.08.2016 09:17

Ста онај Инцко ради овде мене то зиво интересује,Он је безвриједан мали мис.Док се народ не дигне ниста.Ови добро манипулису на националниј основи и то увијек упали.Свака цаст ТРОЈЦУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па на нама је..

06.08.2016 12:24

Јасно је речено да сами морамо уредити своје двориште, високи представник се ту не мијеша.

Name

Маца

06.08.2016 13:05

Инцко дрзи руке у дзеповима и игра билијар преко властитих кољена.

Name

Цицана

06.08.2016 19:19

Па могао би мало доци и на моја кољена?

Name

дивља јабука

06.08.2016 11:02

Нема везе који политицки систем је на Балкану, говна су увијек кроз историју била говна и увијек це то и остати. Само људи који су задње смеце могу себи дозволити овакве ствари. Није ово усамљен слуцај, све је овако. Кад би се појавила довољно јака група исправних људи и сво овакво смеце похапсили, преполовио би се број становника у БиХ а исто је све са цитавим простором бивсе Југославије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Загор

06.08.2016 13:45

Одлично размишљање!

Name

тенисер

06.08.2016 11:32

Обоица се добро сналазе у рекет ситуацијама и на терену то је оцигледно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обама

06.08.2016 11:34

Инцко неради ниста а то је у интересу медјународне заједнице којој хаос и безвласце одговара да могу оствариват своје циљеве преко корумпираних политицара разним уцјенама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

06.08.2016 12:29

Па неће ваљда главни баја сам себе ухапсити а други нити мозе нити има овласти.Зна се гдје смо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

питање?

06.08.2016 13:04

Знаци и Салхан Папцина?

Name

зумба

06.08.2016 13:09

Мате је препреден,као и сви Хрвати.Не вјерујем му ни једну ријец

ОДГОВОРИТЕ
Name

Абц

06.08.2016 13:21

Овај да зиви у Русији презивао би се Коњков. Па ни Додик није Србин вец Хрват израелског порекла звани ЗИДОВ. И како тај да воли РС и мисли јој добро.

Name

всс

06.08.2016 13:39

Ово је вец не знам који доказ да су главни ктиминалци у БиХ, уствари у редовима полиције, тузиладтва, правосудја, те органима локалне и републицке управе. Управо зато је у овој дрзави унистено бас све и све доведено до апсурда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

06.08.2016 15:33

Не би требали ни у наслову, ни у сали поредити овог ... глумца са врхунским спиртистом. Овај се мозе поредити са спирицем, тегелтијом, радојцицем, будом станковицем или сл. Са онима истог ранга, убједјења и образа..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стокан

06.08.2016 18:17

Неумјесно је поредити Ђаковића са кралљем тениса Ђоковићем. Ова сподоба од човјека Мато, је апсолутни рекордер у полтронству, и ту му трба скинути капу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дезертер

07.08.2016 07:59

Е вала претплату им никад плаћати нећу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузени

07.08.2016 10:17

Оћеш оћеш, већ ти иде плава коверта са троструко већим рачуном, једино да се прогласиш мртвим али да немаш наследника па да им останеш дужан

Name

@Тузени

07.08.2016 11:47

Одјави тв буразеру... Давно то урадио...

Name

Тузени

08.08.2016 21:41

Још кад би објаснио како си то успио одјавити кад се наплата врси на посједовање радио или тв пријемника. Ја га нисам ни пријавио нити им уступио своје податке и опет морам да плацам, закон је на њиховој страни за ста су нам криви они који су усвојили такав закон.

Name

ЖИКА Ж

07.08.2016 08:52

ТАКОЗВАНА РТРС ЈЕ ПОСТАЛА МАТОВИЗИЈА. НЕДАМ МАРКУ ЗА МАТОВИЗИЈУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

07.08.2016 10:42

Ово нека нова врста мајмуна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мато матиран

07.08.2016 11:47

Мато је типицни представник транзицијског назови интелектуалца и назовиновинара. Необразован а уфуран и арогантан, такав улијева страх политицарима и они му подилазе због своје позиције у медијима, јер ако те Мато нагази, ти си доле... До сад је тако било али висе не. Салиховиц иста интелектуална и морална вертикала. Дрзи се по страни и мути али задња два дана изгубио нерве па хоце све редом да тузи. Хоце ли и нас који писесмо ове коментаре. Ни против кога он неце дици оптузницу али це информације и даље цурити до јавности јер, наравно, има постених људи који не могу ниста промијенити али могу пустити ствар у јавност. То је добро за нас, а за њих и не бас. Сад је вријеме да они тузе оне који прицају о њиховом криминалу али ста долази послије тога. Сто се тице ове увезаности новинара и политицара зар нисмо прије 2 мјесеца могли цитати да тако несто постоји па ме интересује засто то са закасњењем стизе у јавност, засто се манипулисе са тајмингом и ко је одговоран за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свинга

07.08.2016 19:14

И све тако иде до судњег дана, а катаклизма је јако близу....све је покварено, вриједности су окренуте наопако. У мојој средини најбогатији човјек са основном школом и приученим занатом.

ОДГОВОРИТЕ