Ko je prvi reket, Đoković ili Đaković?

Hoće li, napokon, makar na suđenjima koje je najavio protiv ministra Dragana Mektića i novinara portala "Žurnal", tužilac Goran Salihović rasvijetliti prirodu svojih odnosa sa Đakovićem?!

Bosna i Hercegovina 06.08.2016 | 22:00
Ko je prvi reket, Đoković ili Đaković?
Nakon što je Dragan Mektić, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine, javno prozvao glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gorana Salihovića da je odgovoran za curenje informacija o pojedinim istragama koje se vode, Salihović je odgovorio da ništa od toga nije istina i da će tužiti Mektića za klevetu.

Nakon toga je portal "Žurnal" objavio transkript razgovora između Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, i Mate Đakovića, novinara, u to vrijeme OBN televizije, u kojem Đaković informiše Dodika da je sa "šefom"(Salihovićem) završio posao oko istraga koje se protiv Dodika vode.

Uslijedilo je saopštenje Kolegija Tužilaštva BiH, u kojem se navodi da će se provesti istraga Mektićevh navoda, ali i najavljuje još jedna tužba za klevetu, ovog puta protiv Žurnala.

Zanimljivo je da Goran Salihović nije najavio tužbu protiv novinara Mate Đakovića koji je, kako se vidi iz presretnutog razgovora sa Dodikom, zloupotrijebio (ili, možda, nije!) svoje prijateljstvo sa tužiocem Salihovićem.



Podsjetimo, i Đaković i Salihović su iz Živinica, poznaju se dugi niz godina i često ih se može vidjeti zajedno.

Skandalozni razgovor sa Miloradom Dodikom nije jedina pravosudna afera u kojoj se posljednjih mjeseci pominje ime novinara Mate Đakovića. I u operaciji "Lutka 2" kojom je bio obuhvaćen vlasnik "Avaza" i lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, u više navrata se "ugurao" novinar Đaković.

U presretnutim razgovorima (po nalogu Tužilaštva BiH) Radončić često razgovara sa Đakovićem, što ne bi bilo sporno da su teme novinarske prirode. Ali, nisu, uglavnom se govori o Tužilaštvu BiH, i o njegovom čelnom čovjeku Goranu Salihoviću, Đakovićevom prijatelju.



U razgovoru sa jednim od svojih saradnika Radončić najavljuje (još jedno od brojnih) gostovanje u Đakovićevoj emisiji "Telering" i u aluzijama nagovještava da je taj svoj televizijski nastup platio...

Prema nekim informacijama, nije isključeno da tužilac Božo Mihajlović u završnoj riječi na suđenju Radončiću i ostalima priloži i taj set presretnutih razgovora.

Hoće li, napokon, makar na suđenjima koje je najavio protiv ministra Dragana Mektića i novinara portala "Žurnal", tužilac Goran Salihović rasvijetliti prirodu svojih odnosa sa Đakovićem?!

(S.B.)

Komentari / 56

Ostavite komentar
Name

Student

06.08.2016 05:39

Uigran dvojac, nema šta. Nego sad razmišljam ko ono još bi iz Živinica.

ODGOVORITE
Name

Pajo

06.08.2016 06:46

Hehe, mozda u tom grmu leži zec.

Name

Prvi reket zna se ko je

06.08.2016 06:57

Opljačkao nas, i sad našim novcima kupuje svoje poštenje i tzv . patriotizam. Ovce glasaju po principu da su se dovoljno nakrali, pa neće vise! A hoće, i vise, kad znaju kakav narod imaju .

Name

Kako se ono kaze..

06.08.2016 07:06

..kad se seljak popapuci..

Name

Re

06.08.2016 07:36

Kaze se kad se opanak propapuci

Name

Zoki

06.08.2016 12:32

Koji smo mi indijanci pa to je smjesno.Sta nam radi grupica lopova i kako su se lijepo usemili pa to je strasno...mora da je Dodik s Kipra pre neki mjesec uplati lovu za tuzioca.

Name

vaga

06.08.2016 13:25

Zoki, ja vjerujem da su upetljani i predstavnici tzv medjunarodne zajednice. Sve znaju a ne preduzimaju nista. Slatke silne pare i njima. Dobijaju se krediti od MMFa, a dobar dio tih para ide i u njihove dzepove. Dodje li Bosic na vlast, to puca, zato oni podrzavaju Bakira, Dodika i Dragana Covica. Mektic i Perica Stanic moraju i to razotkriti i izaci u javnost i sa tim.

Name

Rony

06.08.2016 05:57

Klupko se polako odmotava.

ODGOVORITE
Name

Dragan

06.08.2016 09:42

A zasto niko ne pusti taj snimak ako stvarno postoji!!!

Name

mami

06.08.2016 06:00

Dobro se zna ko je prvi reket! Nemojte da ubacujete ime Novaka Đokovića tamo gde sve ukazuje na afere! Novinari i politicari će otići u zaborav! A Novak će ući u istoriju! To je jedina istina!

ODGOVORITE
Name

kalman

06.08.2016 06:25

Korupcija i kriminal,od portira do glavnog tuzioca,sta reci dragi narode nego na izborima zaokruzite ako iko ima od ovih gori da znate bice bolje.

ODGOVORITE
Name

Fata

06.08.2016 06:26

Pocela predizborna suplja.

ODGOVORITE
Name

Edo

06.08.2016 06:45

Tako je! Evo uhvatli Duška Dugouška da krade mrkvu!

Name

silić arif

06.08.2016 06:46

Pa svakako da je prvi reket dvojac M A T O Đ A K O V I Ć i G O R A N S A L I H O V I Ć . Samo ja ne znam da li će Dodik i dalje nastaviti negirati tužilaštvo BiH . Ako bi nastavio , sa ovakvim korumpiranim glavnim tužiocem ( Goran Salihović ) kojeg hitno treba smijeniti i zabraniti mu da se bavi pravosuđem sigurno je u pravu i treba ga podržati .

ODGOVORITE
Name

U bre!?

06.08.2016 07:16

A sta ako umjesto Salihovica dodje onaj celavi piroman, Milan Tegeltija!?

Name

KORLEONE

06.08.2016 09:13

Tegeltija je igrac Milin

Name

Inspektor!

06.08.2016 07:12

Imamo osnovu da ga uhapsimo, ali nam nije dozvoljeno!!!

ODGOVORITE
Name

dzoo

06.08.2016 07:28

Ne livsi magarce dok trava naraste.

ODGOVORITE
Name

zmaj

06.08.2016 07:30

To je po nagovoru VUČIĆA kod kojeg je MATO ĐAKOVIĆ NEDAVNO GOSTOVAO U BEOGRADU.

ODGOVORITE
Name

Ministar pravde

06.08.2016 07:37

Pod hitno, bez ikakvog oklijevanja SIPA bi trebala uhapsiti Matu Đakovića i Gorana Salihovića zbog ometanja pravosuđa. Fahrudina Radončića je to isto Tužilaštvo BiH uhapsilo zbog neke bezveze priče oko gospoje Sarić i oko tamo nekakvog bezveze slučaja koji se vodi na Kosovu. Ovo za šta se terete Mato Đaković kao posrednik pomagač u izvršenju krivičnog djela između nalogodavca Dodika i glavnog izvršioca Salihovića je mnogo ozbiljnija i opasnija stvar po državu BiH. Ovo je situacija kada se uz pomoć novca i korupcije razaraju institucije države BiH, ovo je nezapamćeni kriminal. Nisu tu propale nikakve posebne istražne radnje. Objavljeni transkript razgovora Dodik-Đaković u sebi sadrži sasvim dovoljno dokaza, posebno ako se uzme da je predmet Zlato obustavljen a da glavnoosumnjičeni Dodik se ne pojavljuje u predmetima Bobar i Pavlović. Predmet zlato biva obustvaljen posle razgovora Dodik-Đaković kao što je to i u razgovoru obećao Đaković Dodiku. Ako jedan predsjednik republike koji u svojstvu službenog lica dobije poklon 1 kg zlata može da uzme taj kg zlata za sebe (umjesto da ga deponuje u republički trezor) i ako taj događaj obustavi Tužilaštvo koje treba da ga procesuira , šta više reći. DNO DNA. Ministar Mektić ima samo ono malo jezika , po meni on nema srca i mu*a da se upusti u ozbiljnu borbu protiv kriminala i korupcije. Da sam na njegovom mjestu otišao bih u Sud BiH na sastanak sa predsjednicom Kreso i dogovorio da se na osnovu već postojećih dokaza krene sa hapšenjem. PITANJE JE ILI KRIMINALCI ILI POŠTENI GRAĐANI. DOKLE VIŠE ?????!!!!!!

ODGOVORITE
Name

predsjednik vlade

06.08.2016 09:15

Kako Ministar pravde misli da hapsi, ako tužilac neće da pokrene optužnicu protiv navedenih ili bilo koga drugog, jer svi tužioci su pod patronatom Gorana Salihovića. mektić je pokazao volju i htjenje da radi iskreno i mislim da zaista ima srce i m*da, ali skim će raditi. Od toga nema ništa jer definitivno resor pravde pripada Draganu čoviću koji je najkorumpiraniji i ne pokušava ništa da radi, definitivno jer kada bi dopustio da hapsi Dodika i on bi došao na red, a bogami i svi drugi i onda bi se tek počelo klupko odmotavati. Ovo je čisto mučenje građana u BiH, ma ko bio i koje nacionalnosti. Oni nas, građane su doveli dna prosjački štap i obespametili da ništa ne znamo, nego ih i dalje kao da smo bez imalo pameti podržavamo na izborima. Ovo je sve dno-dna i ustanju su nas ponovo posvađati da ratujemo, braneći svoju imovinu i njihova nadležnosti i teško nama, dok god sa vlasti ne odu SDA, HDZ i SNSD. Poslije njih će svi lakše da odu ukoliko se ponesu kao i oni, jer su se ovi ukopitili i stalno prave vještačke krize, zadužuju se ne misleći kako će se vraćati taj silni dug, koji graniči sa dužničkim ropstvom, jer njihova djeca i bližnja rodbina neće biti među običnim narodom. NARODE MOJ DRAGI ŠIROM BIH, PAMET U GLAVU I SKINIMO NAŠE DUŠMANE SA VLASTI.

Name

os

06.08.2016 10:52

Salihovica bi hitno trebalo smijeniti ali...sad dolazimo do politicke korupcije...odatle sve i smrdi.

Name

Bigmo

06.08.2016 07:39

Kako cvili i rezi Salihovic, uhvacen u lazi. Kapa dole za Mektica.

ODGOVORITE
Name

Kpd Foča

06.08.2016 08:18

Pa lično sam odnio u tužilaštvo kako Siniša Goljanin direktorkpd_aFoča uzima mito za zaposlenje u kpd Foča.Kako pravi mobing na radnike(ima video zapos),kako se javno hvali kod Mije u kafani da uma 3 curice od 15 godina kako podvodi drugima iz snsd_a.Kako je ubistvo u Trnovu zataškao,i nikome ništa.Pa zamislite koliko su se tek jači igrači osilili,kada seljačko govedo sa Miljevine ovako ponaša

ODGOVORITE
Name

sasa

06.08.2016 08:33

Sta si ti licno odnjeo.Nego ti nama lijepo reci sta je bilo kad si sve to sanjao pa se probudio,i shvatio da imas dobar problem sa sobom.U bosni sve sami balkanski spijun,hahaha....Gledaj druze sebe svoju porodicu nemoj se baviti drugima nemas nista od toga,to je sizifov posao,mislim ako znas mit o njemu..hahaha

Name

Za Sasa

06.08.2016 11:19

Mojne mu komplikovati zivot sa "nekim Sizifom" ko je to? Sta je to??? Hahaha

Name

Haris

06.08.2016 08:50

Ljud ovde nema normalnog zivota i njabolje sta mozete uradit za sebe i svoje potomke je bjezat odavde.Evo ja radim na tome i nadam se da cu uskoro pobjeci.Predao zam zahtjev za useljenje na Novi Zeland i sad cekam odobrenje.Ovo je preslo sve mjere.Pozdrav i ko zadnji izadje nek ugasi svjetlo

ODGOVORITE
Name

COA

06.08.2016 09:11

BURAZERU APSOLUTNO SE SLAZEM SA TOBOM.KOPAM ZA HOLANDIJU PRVO JA PA DIJECA,ZENA. NEK SE J..U SVE LAZNE POSTENJACINE NA POLITICKOJ SCENI .NEK UZIVAJU U SVOM KRVAVOM I PROKLETOM BOGATSTVU I ONI I NJIHOVA DIJECA.

Name

Sisaj

06.08.2016 16:13

Sisaj

Name

zumba

06.08.2016 20:41

Da ne zakasnis,mozda te poslije referenduma zakaci ratni raspored.

Name

Tako-je

06.08.2016 22:43

Točkovi su davno otpali

Name

DE GOTHIA

06.08.2016 09:16

DA LI SU PO OVOM DOGAĐAJU SASLUŠANI MATO ĐAKOVIĆ, MILORAD DODIK, GORAN SALIHOVIĆ I NOVINAR KOJI IMA U POSJEDU TRANSKRIP RAZGOVORA. AKO JE TRANSKRIPT VJERODOSTOJAN, MENI NIJE JASNO ŠTA JE OVDE SPORNO. IMAMO KRIVIČNO DJELO I TREBA OTVORITI ISTRAGU.

ODGOVORITE
Name

Salhe

07.08.2016 06:58

Sad cu ja da parafiram prijavu samo da zasiljim olovku.

Name

RIBA

06.08.2016 09:17

Sta onaj Incko radi ovde mene to zivo interesuje,On je bezvrijedan mali mis.Dok se narod ne digne nista.Ovi dobro manipulisu na nacionalnij osnovi i to uvijek upali.Svaka cast TROJCU.

ODGOVORITE
Name

Pa na nama je..

06.08.2016 12:24

Jasno je rečeno da sami moramo urediti svoje dvorište, visoki predstavnik se tu ne miješa.

Name

Maca

06.08.2016 13:05

Incko drzi ruke u dzepovima i igra bilijar preko vlastitih koljena.

Name

Cicana

06.08.2016 19:19

Pa mogao bi malo doci i na moja koljena?

Name

divlja jabuka

06.08.2016 11:02

Nema veze koji politicki sistem je na Balkanu, govna su uvijek kroz istoriju bila govna i uvijek ce to i ostati. Samo ljudi koji su zadnje smece mogu sebi dozvoliti ovakve stvari. Nije ovo usamljen slucaj, sve je ovako. Kad bi se pojavila dovoljno jaka grupa ispravnih ljudi i svo ovakvo smece pohapsili, prepolovio bi se broj stanovnika u BiH a isto je sve sa citavim prostorom bivse Jugoslavije.

ODGOVORITE
Name

Загор

06.08.2016 13:45

Одлично размишљање!

Name

teniser

06.08.2016 11:32

Oboica se dobro snalaze u reket situacijama i na terenu to je ocigledno.

ODGOVORITE
Name

Obama

06.08.2016 11:34

Incko neradi nista a to je u interesu medjunarodne zajednice kojoj haos i bezvlasce odgovara da mogu ostvarivat svoje ciljeve preko korumpiranih politicara raznim ucjenama.

ODGOVORITE
Name

Miko

06.08.2016 12:29

Pa neće valjda glavni baja sam sebe uhapsiti a drugi niti moze niti ima ovlasti.Zna se gdje smo.

ODGOVORITE
Name

pitanje?

06.08.2016 13:04

Znaci i Salhan Papcina?

Name

zumba

06.08.2016 13:09

Mate je prepreden,kao i svi Hrvati.Ne vjerujem mu ni jednu rijec

ODGOVORITE
Name

Abc

06.08.2016 13:21

Ovaj da zivi u Rusiji prezivao bi se Konjkov. Pa ni Dodik nije Srbin vec Hrvat izraelskog porekla zvani ZIDOV. I kako taj da voli RS i misli joj dobro.

Name

vss

06.08.2016 13:39

Ovo je vec ne znam koji dokaz da su glavni ktiminalci u BiH, ustvari u redovima policije, tuziladtva, pravosudja, te organima lokalne i republicke uprave. Upravo zato je u ovoj drzavi unisteno bas sve i sve dovedeno do apsurda.

ODGOVORITE
Name

Milorad

06.08.2016 15:33

Ne bi trebali ni u naslovu, ni u sali porediti ovog ... glumca sa vrhunskim spirtistom. Ovaj se moze porediti sa spiricem, tegeltijom, radojcicem, budom stankovicem ili sl. Sa onima istog ranga, ubjedjenja i obraza..

ODGOVORITE
Name

Stokan

06.08.2016 18:17

Neumjesno je porediti Đakovića sa kralljem tenisa Đokovićem. Ova spodoba od čovjeka Mato, je apsolutni rekorder u poltronstvu, i tu mu trba skinuti kapu.

ODGOVORITE
Name

Dezerter

07.08.2016 07:59

E vala pretplatu im nikad plaćati neću

ODGOVORITE
Name

Tuzeni

07.08.2016 10:17

Oćeš oćeš, već ti ide plava koverta sa trostruko većim računom, jedino da se proglasiš mrtvim ali da nemaš naslednika pa da im ostaneš dužan

Name

@Tuzeni

07.08.2016 11:47

Odjavi tv burazeru... Davno to uradio...

Name

Tuzeni

08.08.2016 21:41

Još kad bi objasnio kako si to uspio odjaviti kad se naplata vrsi na posjedovanje radio ili tv prijemnika. Ja ga nisam ni prijavio niti im ustupio svoje podatke i opet moram da placam, zakon je na njihovoj strani za sta su nam krivi oni koji su usvojili takav zakon.

Name

ŽIKA Ž

07.08.2016 08:52

TAKOZVANA RTRS JE POSTALA MATOVIZIJA. NEDAM MARKU ZA MATOVIZIJU!

ODGOVORITE
Name

pero

07.08.2016 10:42

Ovo neka nova vrsta majmuna

ODGOVORITE
Name

Mato matiran

07.08.2016 11:47

Mato je tipicni predstavnik tranzicijskog nazovi intelektualca i nazovinovinara. Neobrazovan a ufuran i arogantan, takav ulijeva strah politicarima i oni mu podilaze zbog svoje pozicije u medijima, jer ako te Mato nagazi, ti si dole... Do sad je tako bilo ali vise ne. Salihovic ista intelektualna i moralna vertikala. Drzi se po strani i muti ali zadnja dva dana izgubio nerve pa hoce sve redom da tuzi. Hoce li i nas koji pisesmo ove komentare. Ni protiv koga on nece dici optuznicu ali ce informacije i dalje curiti do javnosti jer, naravno, ima postenih ljudi koji ne mogu nista promijeniti ali mogu pustiti stvar u javnost. To je dobro za nas, a za njih i ne bas. Sad je vrijeme da oni tuze one koji pricaju o njihovom kriminalu ali sta dolazi poslije toga. Sto se tice ove uvezanosti novinara i politicara zar nismo prije 2 mjeseca mogli citati da tako nesto postoji pa me interesuje zasto to sa zakasnjenjem stize u javnost, zasto se manipulise sa tajmingom i ko je odgovoran za to.

ODGOVORITE
Name

svinga

07.08.2016 19:14

I sve tako ide do sudnjeg dana, a kataklizma je jako blizu....sve je pokvareno, vrijednosti su okrenute naopako. U mojoj sredini najbogatiji čovjek sa osnovnom školom i priučenim zanatom.

ODGOVORITE