ОИ: Церемонија уз "Дјевојку са Ипанеме" и Жизел Бундшен...!

Отварање Олимпијских игара неће проћи без подсећања на чувену песму "Девојка са Ипанеме", која је широм света прославила Рио и музички стил боса-нова.

Остали спортови 05.08.2016 | 15:15
ОИ: Церемонија уз "Дјевојку са Ипанеме" и Жизел Бундшен...!
Једна од носилаца олимпијске бакље кроз Рио де Жанеиро данас ће бити седамдесетједногодишња Хело Пињеиро, она "права" девојка са плаже Ипанема, која је својом младошћу и лепотом шездесетих година инспирисала композитора Антонија Карлоса Жобима и песника Винициуса де Мораеса да јој посвете песму.

"Веома сам срећна због тога, веома поноса. Ово је веома узбудљиво", пренео је ЦНН речиПињеиро, данас баке четворо унучади, која је била муза за једну од најпознатијих песама на свету када је имала 17 година.

Поред тога што ће носити олимпијску бакљу кроз град, "Девојка са Ипанеме" биће и део вечерашњег свечаног отварања, али на стадиону ће у улози Пињеиро, лепотице са бразилске плаже Ипанема, бити чувена бразилска манекенка Жизел Бундшен.

"Она је тако лепа и млада. Волела бих да је видим како тумачи мене (на стадиону Маракана), али нисам позвана", рекла је Хело Пињеиро.

Песма "Девојка са Ипанеме" проглашена је за плочу године 1965, а касније је доживела обраде код десетина изводјача, међу којма су и Френк Синатра, Мадона, Ејми Вајнхаус.

Свечано отварање Олимпијских игара заказано је за 00.30 часова по средњеевропском времену.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар