OI: Ceremonija uz "Djevojku sa Ipaneme" i Žizel Bundšen...!

Otvaranje Olimpijskih igara neće proći bez podsećanja na čuvenu pesmu "Devojka sa Ipaneme", koja je širom sveta proslavila Rio i muzički stil bosa-nova.

Ostali sportovi 05.08.2016 | 15:15
OI: Ceremonija uz "Djevojku sa Ipaneme" i Žizel Bundšen...!
Jedna od nosilaca olimpijske baklje kroz Rio de Žaneiro danas će biti sedamdesetjednogodišnja Helo Pinjeiro, ona "prava" devojka sa plaže Ipanema, koja je svojom mladošću i lepotom šezdesetih godina inspirisala kompozitora Antonija Karlosa Žobima i pesnika Viniciusa de Moraesa da joj posvete pesmu.

"Veoma sam srećna zbog toga, veoma ponosa. Ovo je veoma uzbudljivo", preneo je CNN rečiPinjeiro, danas bake četvoro unučadi, koja je bila muza za jednu od najpoznatijih pesama na svetu kada je imala 17 godina.

Pored toga što će nositi olimpijsku baklju kroz grad, "Devojka sa Ipaneme" biće i deo večerašnjeg svečanog otvaranja, ali na stadionu će u ulozi Pinjeiro, lepotice sa brazilske plaže Ipanema, biti čuvena brazilska manekenka Žizel Bundšen.

"Ona je tako lepa i mlada. Volela bih da je vidim kako tumači mene (na stadionu Marakana), ali nisam pozvana", rekla je Helo Pinjeiro.

Pesma "Devojka sa Ipaneme" proglašena je za ploču godine 1965, a kasnije je doživela obrade kod desetina izvodjača, među kojma su i Frenk Sinatra, Madona, Ejmi Vajnhaus.

Svečano otvaranje Olimpijskih igara zakazano je za 00.30 časova po srednjeevropskom vremenu.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar