Божовић о Канги и Звездиној дјеци...!

Тренер Црвене звезде не жели да критикује Габонца, а имао је и поруку за оне који питају зашто у тиму нема играча из омладинског погона.

Фудбал 05.08.2016 | 17:00
Божовић о Канги и Звездиној дјеци...!
Гелор Канга је наивним црвеним картоном по завршетку првог полувремена реванш утакмице са Лудогорецом допринео да Црвена звезда у други део меча не уђе са играчем више, пошто је гостима претходно био искључен штопер Пластун.

Габонац је на путу ка свлачионици насео на провокацију противничког капитена Ђакова и одгурнуо га, што није промакло италијанском судији Бантију.

Звезда је по повратку са одмора успела да изједначи на 2:2 и избори продужетке, али није имала снаге за више. Физички спремнији Лудогорец славио је 4:2 брзим головима у уводним минутима првог додатног периода.

Тренер црвено-белих, Миодраг Божовић, ипак, не мисли да је Канга главни кривац за елиминацију из квалификација за Лигу шампиона.

"Елиминисао нас је други гол у Бугарској (2:2 после 1:0 за Бугаре, па 2:1 за Звезду). Екипа која прими тако глуп гол, не може да прође даље",констатовао је Божовић, подсетивши на неопрезност његових играча код брзо изведеног слободног ударца бугарског тима.

Новинаре је претходно интересовало да ли ће клуб можда казнити Кангу због непромишљеног искључења.

"Што да га казнимо?", узвратио је Божовић питањем.

"Прошле сезоне је Саво Павићевић добио црвени картон... Направили сте од Канге као да је једини играч који је добио црвени картон. Шта би тек било да је остао да игра, а да смо испали...", критиковао је поново Божовић медије и онда се обратио онима који се питају зашто клуб доводи толико странаца, уместо да се ослони на играче из сопственог омладинског погона.

"Питају се многи где су Звездина деци, а ја питам где су била у Барију 1991? Никога тада није било осим Дике Стојановића. Сви остали су били страни: три Црногорца, два Македонца, Хрват, Румун и неки који су покупљени по Србији. То о Звездиној деци је смешна прича, која само служи за дестабилизацију клуба и стручног штаба", сматра тренер црвено-белих.

"Ево Звездино дете у Зениту (Вукашин Јовановић), па се можда врати кући. Волео бих, нормално, да се врати, али пита се Зенит", објаснио је Божовић ситуацију око младог штопера који је прошле зиме отишао у Русију.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар