Božović o Kangi i Zvezdinoj djeci...!

Trener Crvene zvezde ne želi da kritikuje Gabonca, a imao je i poruku za one koji pitaju zašto u timu nema igrača iz omladinskog pogona.

Fudbal 05.08.2016 | 17:00
Božović o Kangi i Zvezdinoj djeci...!
Gelor Kanga je naivnim crvenim kartonom po završetku prvog poluvremena revanš utakmice sa Ludogorecom doprineo da Crvena zvezda u drugi deo meča ne uđe sa igračem više, pošto je gostima prethodno bio isključen štoper Plastun.

Gabonac je na putu ka svlačionici naseo na provokaciju protivničkog kapitena Đakova i odgurnuo ga, što nije promaklo italijanskom sudiji Bantiju.

Zvezda je po povratku sa odmora uspela da izjednači na 2:2 i izbori produžetke, ali nije imala snage za više. Fizički spremniji Ludogorec slavio je 4:2 brzim golovima u uvodnim minutima prvog dodatnog perioda.

Trener crveno-belih, Miodrag Božović, ipak, ne misli da je Kanga glavni krivac za eliminaciju iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Eliminisao nas je drugi gol u Bugarskoj (2:2 posle 1:0 za Bugare, pa 2:1 za Zvezdu). Ekipa koja primi tako glup gol, ne može da prođe dalje",konstatovao je Božović, podsetivši na neopreznost njegovih igrača kod brzo izvedenog slobodnog udarca bugarskog tima.

Novinare je prethodno interesovalo da li će klub možda kazniti Kangu zbog nepromišljenog isključenja.

"Što da ga kaznimo?", uzvratio je Božović pitanjem.

"Prošle sezone je Savo Pavićević dobio crveni karton... Napravili ste od Kange kao da je jedini igrač koji je dobio crveni karton. Šta bi tek bilo da je ostao da igra, a da smo ispali...", kritikovao je ponovo Božović medije i onda se obratio onima koji se pitaju zašto klub dovodi toliko stranaca, umesto da se osloni na igrače iz sopstvenog omladinskog pogona.

"Pitaju se mnogi gde su Zvezdina deci, a ja pitam gde su bila u Bariju 1991? Nikoga tada nije bilo osim Dike Stojanovića. Svi ostali su bili strani: tri Crnogorca, dva Makedonca, Hrvat, Rumun i neki koji su pokupljeni po Srbiji. To o Zvezdinoj deci je smešna priča, koja samo služi za destabilizaciju kluba i stručnog štaba", smatra trener crveno-belih.

"Evo Zvezdino dete u Zenitu (Vukašin Jovanović), pa se možda vrati kući. Voleo bih, normalno, da se vrati, ali pita se Zenit", objasnio je Božović situaciju oko mladog štopera koji je prošle zime otišao u Rusiju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar