Фрка пред почетак Игара: Шведски туристи отети док су се сликали у фавели!

Шведски држављани су јуче путовали према центру Рија у таксију, кад је један од њих замолио возача да стане код комплекса фавеле Линс, наводи се у полицијском саопштењу.

Остали спортови 05.08.2016 | 17:15
Фрка пред почетак Игара: Шведски туристи отети док су се сликали у фавели!
Наоружани нападачи накратко су отели троје шведских туриста који су се сликали у једној фавели у Рио де Жанеиру, где се сутра отварају Олимпијске игре, и брзо су пуштени на слободу здрави и читави, саопштила је данас бразилска полиција

Шведски држављани су јуче путовали према центру Рија у таксију, кад је један од њих замолио возача да стане у код комплекса фавеле Линс, наводи се у полицијском саопштењу.

Аутомобилу је убрзо пришао наоружани мушкарац, рекао је путницима да изађу из возила, а возач такси службе "Убер" побегао је са лица места кад је зачуо звук попут пуцња из ватреног оружја, пренео је Ројтерс.

Таксиста је одмах отишао до најближе полицијске станице да пријави инцидент.

Полиција је отишла у фавелу, где им је речено да су шведски туристи, чији идентитет није објављен, пуштени и да су се вратили таксијем у свој хотел.

Бразилске власти су потврдиле да туристи нису повређени у инциденту.

Швеђани су рекли полицији да им ништа није украдено и да су нападачи, кад су схватили да се ради о туристима, само затражили да виде фотографије које су усликали и затим их ослободили.

Нарко-банде у бразилским фавелама су стално на опрезу да на њихову територију не уђу полицајци или ривалске банде и обично не допуштају никоме да слика подручје које они контролишу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар