Договор Изетбеговића и Додика - неприхватљив

Драган Човић, члан Предсједништва БиХ и предсједникХДЗ-а БиХ, рекао је данас у Мостару, да је договор његовог колеге из Предсједништва Бакира Изетбеговића и Милорада Додика, предсједника Републике Српске у Источном Сарајеву неприхватљив.

Босна и Херцеговина 04.08.2016 | 11:58
Договор Изетбеговића и Додика - неприхватљив
Како је објаснио тренутни однос у БиХ су, такође, неприхватљиви, те да се у БиХ сви проблеми морају рјешавати договором и консензусум.

“Одлуке не смију бити на штету било којег констутивног народа”, нагласио је Човић и истакао да Додик подржава ставове Хрвата.

Подсјећамо, у недјељу у Источном Сарајеву званичници БиХ и Републике Српске одржали су састанак на којем су постигли договор о кредиту ММФ-а и механизму координације.

Састанку којем је домаћин био шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс – Гунар Вигемарк, присуствовали су Изетбеговић, Додик, Денис Звиздић, предсједавајући Савјета министара БиХ и премијери Републике Српске и ФБиХ Жељка Цвијановић и Фадил Новалић.

Коментаришући састанак са Изетбеговићем, који је требао бити одржан у једном ресторану у Коњицу, Човић је рекао да је један од разлога што није отишао на разговоре је то што је он требао да буде у угоститељском објекту.

“Кључни састанци треба да буду у институцијама. Неприхватљиво је да такви састанци буду у кафанама”, нагласио је Човић и рекао да је спреман да разговара са Изетбеговићем, те да још није одређен термин разговора.

Тврди да на нивоу ФБиХ и БиХ нема парламентарне већине.

“Треба анализирати одлуке које су донијели парламенти ФБиХ и БиХ. То показује да већине нема”, објаснио је Човић.

Извор: Независне новине

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

босном бехар пробехарао

04.08.2016 10:56

Једном сте забили ноз у ледја па те бег опет узео у коло а ти контру .Заборавио си да мозе и без тебе да буде неко ко преставља мањину хрвата у бх.А све висе се сјецам изјаве Вука Драсковица

ОДГОВОРИТЕ
Name

урло

04.08.2016 10:58

Е мој Цовицу, кас се састајес са власницима кладионица у кафанама онда ти не смета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сустина

04.08.2016 11:00

Проблем је сто Хрвати нису коститутивно орјентисани него све развалисе. Кад би до Дрине била НДХ, онда би се гарант поцели конститутивно понасати. Остали ту не би правили проблеме јер их у НДХ не би ни било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАХА

04.08.2016 11:12

Ста хоце ова угрозена мањина??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

04.08.2016 11:13

Цовиц се у сустини не слазе само са мјестом договора, хоце реци, пренесите сто из кафане у парламент.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЦО В .

04.08.2016 11:22

Дрипац...

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОРЛЕОНЕ

04.08.2016 11:46

ЦОВИЦУ ДЗАБА ТИ ДОЛАЗИС У БАКИНЦЕ. ОВАЈ ЈЕ И СВОЈ НАРОД ИЗРАДИО,А КАМОЛИ ТЕБЕ.ЊЕГОВА РИЈЕЦ СЕ ДРЗИ ДОК ВОДА НЕ ПРОВРИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Факер

04.08.2016 12:39

Сви сте ви тешке политичке курве и неописани покварењаци. Радо би вам га свима набио , да вам очи искоче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клик

04.08.2016 13:01

Два Хрвата (Драган и Миле) насанкали Бакира да потпише папир за паре од ММФ-а, па онда остало из договора оспорили. Е, мој ти Бакире, леватина си испао.

ОДГОВОРИТЕ