Dogovor Izetbegovića i Dodika - neprihvatljiv

Dragan Čović, član Predsjedništva BiH i predsjednikHDZ-a BiH, rekao je danas u Mostaru, da je dogovor njegovog kolege iz Predsjedništva Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske u Istočnom Sarajevu neprihvatljiv.

Bosna i Hercegovina 04.08.2016 | 11:58
Dogovor Izetbegovića i Dodika - neprihvatljiv
Kako je objasnio trenutni odnos u BiH su, takođe, neprihvatljivi, te da se u BiH svi problemi moraju rješavati dogovorom i konsenzusum.

“Odluke ne smiju biti na štetu bilo kojeg konstutivnog naroda”, naglasio je Čović i istakao da Dodik podržava stavove Hrvata.

Podsjećamo, u nedjelju u Istočnom Sarajevu zvaničnici BiH i Republike Srpske održali su sastanak na kojem su postigli dogovor o kreditu MMF-a i mehanizmu koordinacije.

Sastanku kojem je domaćin bio šef Delegacije EU u BiH Lars – Gunar Vigemark, prisustvovali su Izetbegović, Dodik, Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH i premijeri Republike Srpske i FBiH Željka Cvijanović i Fadil Novalić.

Komentarišući sastanak sa Izetbegovićem, koji je trebao biti održan u jednom restoranu u Konjicu, Čović je rekao da je jedan od razloga što nije otišao na razgovore je to što je on trebao da bude u ugostiteljskom objektu.

“Ključni sastanci treba da budu u institucijama. Neprihvatljivo je da takvi sastanci budu u kafanama”, naglasio je Čović i rekao da je spreman da razgovara sa Izetbegovićem, te da još nije određen termin razgovora.

Tvrdi da na nivou FBiH i BiH nema parlamentarne većine.

“Treba analizirati odluke koje su donijeli parlamenti FBiH i BiH. To pokazuje da većine nema”, objasnio je Čović.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

bosnom behar probeharao

04.08.2016 10:56

Jednom ste zabili noz u ledja pa te beg opet uzeo u kolo a ti kontru .Zaboravio si da moze i bez tebe da bude neko ko prestavlja manjinu hrvata u bh.A sve vise se sjecam izjave Vuka Draskovica

ODGOVORITE
Name

urlo

04.08.2016 10:58

E moj Covicu, kas se sastajes sa vlasnicima kladionica u kafanama onda ti ne smeta.

ODGOVORITE
Name

Sustina

04.08.2016 11:00

Problem je sto Hrvati nisu kostitutivno orjentisani nego sve razvalise. Kad bi do Drine bila NDH, onda bi se garant poceli konstitutivno ponasati. Ostali tu ne bi pravili probleme jer ih u NDH ne bi ni bilo.

ODGOVORITE
Name

HAHA

04.08.2016 11:12

Sta hoce ova ugrozena manjina??

ODGOVORITE
Name

Kiki

04.08.2016 11:13

Covic se u sustini ne slaze samo sa mjestom dogovora, hoce reci, prenesite sto iz kafane u parlament.

ODGOVORITE
Name

ACO V .

04.08.2016 11:22

Dripac...

ODGOVORITE
Name

KORLEONE

04.08.2016 11:46

COVICU DZABA TI DOLAZIS U BAKINCE. OVAJ JE I SVOJ NAROD IZRADIO,A KAMOLI TEBE.NJEGOVA RIJEC SE DRZI DOK VODA NE PROVRI.

ODGOVORITE
Name

Faker

04.08.2016 12:39

Svi ste vi teške političke kurve i neopisani pokvarenjaci. Rado bi vam ga svima nabio , da vam oči iskoče.

ODGOVORITE
Name

Klik

04.08.2016 13:01

Dva Hrvata (Dragan i Mile) nasankali Bakira da potpiše papir za pare od MMF-a, pa onda ostalo iz dogovora osporili. E, moj ti Bakire, levatina si ispao.

ODGOVORITE